Boc a RENUȚAT! DECIZIE SURPRIZĂ în privința AMENDĂRII clujenilor care își strigă animalele sub geamul vecinilor

 

Primarul Emil Boc a spus că a renunțat la prevederea privind amendarea proprietarilor de câini care își strigă câinii sub geamul vecinilor. 

 

În urma multiplelor sugestii, recomandări, pe care le-am primit din partea proprietarilor de câini nu o să se mai regăsească în viitorul regulament, pe care îl voi supune dezbaterii, acea prevedere prin care erai sancționat dacă îți chemi repetat câinele pe o tonalitate ridicată sub gemul vecinilor.

 

Propupuerea a venit din partea asociației NUCA, care ne-a înaintat o propunere de regulament privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca. A fost o propunere consistentă și a fost preluată și această propunere a celor de la NUCA. Nu Primăria a a inventat această prevedere. 

 

În propunerea celor de la NUCA se spune că se interzice detinătorilor de câini producerea de zgomote cum ar fi chemări repetate ale câinelui pe tonalitate ridicată”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Edilul șef a spus că a renunțat la această prevedere pentru că s-ar fi produs un abuz. ”Potențialitatea abuzului este mare. Măsură nu este rea, dar va fi interpretat care este tonalitatea pe care să îți strigi cîinele. Ar fi fost dificultăți de interpretare și mergem pe ideea de conviețuire”, a spus Emil Boc. 

 

VEZI AICI regulamentul.

Comentarii Facebook