Boc a făcut ceea ce Seplecan spunea că nu se poate: Municipiul va avea rampă temporară, făcută de o regie

 

Primarul Emil Boc a anuntat că RADP, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca, va amenaja o rampă în Someșeni, lângă Pata Rât.

 

Boc a spus că a tot așteptat ca cei de la Consiliul Judetean Cluj să amenajeze o rampă temporară pe terenul de 60 de hectare de la Pata Rât, prin RAADPP, regie subordonată CJ Cluj, dar că acest lucru nu s-a făcut.

 

Avem o solutie la problema gunoaielor din municipiu. O solutie la Cluj cu o regie (RADP) a Primăriei și cu costuri mai mici ale cetătenilor, raportat la ceea ce plătesc în momentul de fată. Este o solutie pentru 9 - 10 luni, cu o extensie în perioada următoare pentru cel putin un an de zile. Lucrăm la această solutie din luna iunie, când am văzut că Consiliul Judetean nu face ceea ce a stabilit în luna februarie, având pe de altă parte și iminenta înciderii rampei de la Pata Rât. În aceste conditii, noi am pornit pe un drum propriu pentru municipiu. Cu sprijinul Agentiei de Mediu, care ne-a consiliat, pot spune că avem o solutie după 15 octombrie, când nu vor mai putea fi transportate la Oradea gunoaiele. Asta înseamnă că vom avea o rampă de stocare temporară. Necazul este că totul este temporar, până când nu se termină centrul de deșeuri. Potrivit legii aceste deșeuri, care se stochează temporar, trebuie duse la noul depozit, când acesta va fi finalizat. Va trebui să păstrăm în acest pret o cotă de resurse financiare, pentru transportul deșeurilor în noul depozit ce va fi construit de către Consiliul Judetean Cluj. Important este că acum intrăm în Consiliul Local pentru rampă și cumpărarea de utilaje”, a declarat Emil Boc.

 

Interesant este că cei de la CJ Cluj au spus că nu este legal să se facă o rampă prin RAADPP Cluj, dar Primăria a putut să o facă prin RADP, care va și administra locatia. 

 

Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a spus că nu e treaba Consiliului să amenajeze o rampă pentru tot judetul, ci e treaba fiecărei primării. Cu toate acestea, a prezentat un investitor din Bucuresti, care ar vrea să facă un depozit temporar la Turda, pentru tot judetul. Nu au fost prezentate, însă, termene clare, astfel că multe primării din judet vor avea probleme cu depozitarea.

 

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a găsit o solutie și s-a detașat de cei de la Consiliul Judetean Cluj.

 

La fel de interesant este că, potrivit legislatiei, RADP și RAADPP sunt constituite la fel. Mihai Seplecan cere desfiintarea regiei din subordinea sa, RAADPP, pentru că nu ar mai avea bază legală de functionare, dar Emil Boc o doteaza și îi dă în administrare rampa temporară. 

 

Mihai Seplecan s-a mai apărat spunând că Agentia de Mediu nu a fost de acord ca RAADPP să facă rampa, dar în cazul RADP Cluj se pare că Agentia a emis autorizatiile. 

Comentarii Facebook