BĂTAIE de JOC la Dej! Trei ”Dorei” au lăsat localitatea fără apă de 3 zile – VIDEO

 

Realimentarea municipiului Dej cu apă potabilă nu se știe când se va face. Joi, Compania de Apă ”Someș” anunța că până joi seara lucrarea ar putea fi terminată. În teren, lucrurile stau altfel.

 

In zona localitatii Nima, in locul unde s-a produs avaria la magistrala de apa care alimenteaza Dejul, se lucreaza in acest moment pentru a se remedia defectiunea. Groapa adanca de cativa metri care trebuia sa fie un camin betonat unde sa se efectueze bransamentul comunei a fost golita de apa, iar muncitori ai firmei Boccado impreuna cu cei ai Companiei de Apa Somes lucreaza la prelungirea unui colier metalic care are rolul de a etansa sectiunea facuta in magistrala.

 

In incercarea disperata de a demonstra ca nu incapabilitatea si incompetenta de care au dat dovada in ultimele zile reprezinta cele doua firme, lucrarile sunt efectuate fara a tine cont de nici cea mai mica norma de securitate in munca. Angajatii sunt coborati la cativa metri in groapa a carei pereti din pamant imbibat cu apa nu sunt consolidati de nimic, lucreaza fara casti de protectie, iar cupa unui excavator le trece la doar cativa centimetri de cap.

 

Referitor la stadiul lucrarilor, un reprezentant al firmei Boccardo a declarat ca in acest moment, angajatii firmei doar ii sprijina pe cei ai Companiei de Apa, care coordoneaza intreaga operatiune, scrie Dejeanul.ro.

 

În realitate, firma Boccardo a câștigat licitația, dar a făcut erori mari. Purtatorul de cuvant al Companiei de Apa a declarat că firma este direct raspunzatoare de calitatea lucrarilor. Zilele trecute a fost montat un colier metalic in locul in care s-a facut bresa in magistrala, dar din cauza presiunii si a trepidatiilor conductei, apa a dat pe dinafara.

 

In acest moment se lucreaza la prelungirea colierului respectiv si la stabilizarea conductei pe niste picioare de ciment, dar nu se stie exact cand va fi finalizata operatiunea si mai ales, cat va tine aceasta solutie.




 

La emisiunea ”Cu cărţile pe faţă” de la Radio Fir au fost invitați primarul Morar Costan, jurnalistul Alex Prunean şi prin telefon Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă ”Someş”.

 

”Se lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt. Lucrarea de cuplare se realizează de o firmă contractată de noi (n.r. Compania de Apă „Someş”) pe baza unui proiect realizat de Primăria Mintiu Gherlii. Acel proiect prevede toată tehnologia şi piesele de care este nevoie. Noi am angajat, conform legii, contractorul.

 

Toată lucrarea trebuia realizată fără ca cineva să fie afectat de întreruperea cu alimentare a apei. Din păcate, dificultăţi neprevăzute, imprevizibile au făcut ca firma să nu poată realiza cuplarea” a declarat Croitoru.

 

Întrebat de ce nu este de față și directorul Companiei de Apă ”Someş”, Dorin Ciatarâş, Lucian Croitoru a răspuns: ”Cu ce v-ar ajuta pe dumneavoastră dacă domnul director ar fi prezent la faţa locului?”.

 

Realizatoarea emisiunii radio a continuat şi a transmis că ”dejenii cer demisia directorului pentru neplăcerile cauzate în aceste trei zile. Vă rugăm să îi transmiteţi asta. Directorul Ciatarâş ar fi putut să se deplaseze în zona măcar din punct de vedere moral”.

 

Soluția Companiei este aducerea unei piese pentru rezolvarea problemei: ”Sperăm să ţină această nouă soluţie tehnică (…) N-aş putea să vă spun când va ajunge această piesă. Când ajunge vom relua lucru şi vom încerca noua soluţie”

Comentarii Facebook