rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

BĂTAIE de JOC la Dej! Trei ”Dorei” au lăsat localitatea fără apă de 3 zile – VIDEO

   

Realimentarea municipiului Dej cu apă potabilă nu se știe când se va face. Joi, Compania de Apă ”Someș” anunța că până joi seara lucrarea ar putea fi terminată. În teren, lucrurile stau altfel.

 

In zona localitatii Nima, in locul unde s-a produs avaria la magistrala de apa care alimenteaza Dejul, se lucreaza in acest moment pentru a se remedia defectiunea. Groapa adanca de cativa metri care trebuia sa fie un camin betonat unde sa se efectueze bransamentul comunei a fost golita de apa, iar muncitori ai firmei Boccado impreuna cu cei ai Companiei de Apa Somes lucreaza la prelungirea unui colier metalic care are rolul de a etansa sectiunea facuta in magistrala.

 

In incercarea disperata de a demonstra ca nu incapabilitatea si incompetenta de care au dat dovada in ultimele zile reprezinta cele doua firme, lucrarile sunt efectuate fara a tine cont de nici cea mai mica norma de securitate in munca. Angajatii sunt coborati la cativa metri in groapa a carei pereti din pamant imbibat cu apa nu sunt consolidati de nimic, lucreaza fara casti de protectie, iar cupa unui excavator le trece la doar cativa centimetri de cap.

 

Referitor la stadiul lucrarilor, un reprezentant al firmei Boccardo a declarat ca in acest moment, angajatii firmei doar ii sprijina pe cei ai Companiei de Apa, care coordoneaza intreaga operatiune, scrie Dejeanul.ro.

 

În realitate, firma Boccardo a câștigat licitația, dar a făcut erori mari. Purtatorul de cuvant al Companiei de Apa a declarat că firma este direct raspunzatoare de calitatea lucrarilor. Zilele trecute a fost montat un colier metalic in locul in care s-a facut bresa in magistrala, dar din cauza presiunii si a trepidatiilor conductei, apa a dat pe dinafara.

 

In acest moment se lucreaza la prelungirea colierului respectiv si la stabilizarea conductei pe niste picioare de ciment, dar nu se stie exact cand va fi finalizata operatiunea si mai ales, cat va tine aceasta solutie.
 

La emisiunea ”Cu cărţile pe faţă” de la Radio Fir au fost invitați primarul Morar Costan, jurnalistul Alex Prunean şi prin telefon Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă ”Someş”.

 

”Se lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt. Lucrarea de cuplare se realizează de o firmă contractată de noi (n.r. Compania de Apă „Someş”) pe baza unui proiect realizat de Primăria Mintiu Gherlii. Acel proiect prevede toată tehnologia şi piesele de care este nevoie. Noi am angajat, conform legii, contractorul.

 

Toată lucrarea trebuia realizată fără ca cineva să fie afectat de întreruperea cu alimentare a apei. Din păcate, dificultăţi neprevăzute, imprevizibile au făcut ca firma să nu poată realiza cuplarea” a declarat Croitoru.

 

Întrebat de ce nu este de față și directorul Companiei de Apă ”Someş”, Dorin Ciatarâş, Lucian Croitoru a răspuns: ”Cu ce v-ar ajuta pe dumneavoastră dacă domnul director ar fi prezent la faţa locului?”.

 

Realizatoarea emisiunii radio a continuat şi a transmis că ”dejenii cer demisia directorului pentru neplăcerile cauzate în aceste trei zile. Vă rugăm să îi transmiteţi asta. Directorul Ciatarâş ar fi putut să se deplaseze în zona măcar din punct de vedere moral”.

 

Soluția Companiei este aducerea unei piese pentru rezolvarea problemei: ”Sperăm să ţină această nouă soluţie tehnică (…) N-aş putea să vă spun când va ajunge această piesă. Când ajunge vom relua lucru şi vom încerca noua soluţie”

8-12-2017, 17:27
54 vizualizări
7 comentarii
Cocosu9-12-2017, 12:30
E cazul sa zboare dupa 15 ani si Ceataras dar si lingaul lui, incompetentul Croitoru, purtator de cuvant inexistent si amator, dovada raspunsul de o impertinenta rara adresat moderatoarei.

Daca Ceataras e un profesionist, si a dovedit asta, Croitoru e un amatot si un incompetent. Afara cu Croitoru din Compania de Apa!
clujan9-12-2017, 7:03
da unii atita stiu doar ..demisia directorului...dar in rest habar nu au de gravitatea problemei!
hmmm9-12-2017, 4:03
Sa aduci mokanii din rakitele si sa-i faci intr-un an , doi meseriasi la oras este o aiureala posibila numai in judetul bocilor . Chiar ca aici s-a rasturnat la modul real carul cu prostovani .
antiprosti9-12-2017, 11:29
Si tu ai picat primul. In cap. De ce nu mereti voi "meseriasilor" sa lucrati in groapa aia cu namol? Ca de comentat si fudulie e plina lumea !
varu8-12-2017, 20:56
De-a rasu plansu ! Altadata construiam baraje din care avem acum apa, iar acum nu mai suntem in stare sa legam doua conducte intre ele.Pai daca pe ala care a construit tara asta l-am impuscat, nu ne meritam soarta de prosti?
ionut8-12-2017, 20:05
DEMISIA directorului de la Somes SA pentru incompetenta !!!
clujean8-12-2017, 18:17
Da uite-i pe cei trei Dorei surprinsi chiar pe pelicula fotoreporterului ! Ce le-asi mai cara eu niste pumni la astia....

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

4673 vizualizări
17-10-2018, 11:25
Șulea s-a săturat de blocajul în trafic de la Florești. S-a umblat la sistemul inteligent de semaforizare » Vezi tot
755 vizualizări
16-10-2018, 10:13
Deputatul Florin Stamatian, prins dormind în Parlament - FOTO» Vezi tot
467 vizualizări
16-10-2018, 8:18
A început campania electorală în Florești. 11 puncte pentru un trafic mai bun» Vezi tot
259 vizualizări
16-10-2018, 22:44
Victor Ponta, înțepături la adresa lui Dăncilă: A dat OUG și a fugit» Vezi tot
151 vizualizări
17-10-2018, 15:12
Comisia UE transmite noi mesaje de avertizare pentru Guvern: Urmărim cu îngrijorare noile modificări ale legilor justiției» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?