Bătaie de joc în Mănăștur. Politia îi amendează pe clujenii care traversează, dar nu sunt treceri de pietoni / Replica IPJ Cluj...

 

Clujenii din Mănăștur primesc amenzi pe capete, cu toate că nu sunt trasate treceri de pietoni. 

 

Absurd. Pe strada Primaverii se lucreaza. Trecerile de pietoni nu sunt marcate, semaforul nu functioneaza, in dreptul indicatorului erau lucrari... totusi politia amendeaza clujenii pentru traversare neregulamentara prin loc nemarcat”, a reclamat consilierul local Ioan Bîldea.

 

CITITI MAI JOS REPLICA IPJ CLUJ.

 

 

 

 

 

-----------------------

UPDATE

 

IPJ Cluj le recomandă celor amendati să conteste sanctiunea in justitie. 

 

În zona străzilor municipiului Cluj-Napoca la care se execută lucrări de reabilitare, la intersecțiile fără marcaje sau mijloace de semaforizare, pietonii trebuie să acorde o deosebită atenție. Astfel, traversarea trebuie să se facă după ce, în prealabil, s-au asigurat din ambele părți, lăsând să treacă vehiculele care se apropie în acel moment.

 

Prin acțiunile lor zilnice, polițiștii clujeni încearcă evitarea unor evenimente rutiere în care să fie implicați pietoni, fiind necesară conștientizarea acestora cu privire la pericolul la care se expun în momentul în care traversează neregulamentar.

 

În această perioadă, în care se efectuează lucrări la partea carosabilă în zone importante ale municipiului, neatenția și imprudența pietonilor pot conduce, cu mai multă ușurință, la producerea accidentelor rutiere.

 

În ceea ce privește procesul-verbal prezentat, facem mențiunea că persoana nemulțumită de măsura luată are dreptul, în termen de 15 zile de la înmânarea sau comunicarea procesului-verbal de constatare și aplicare a sancțiunii, să facă plângere conform Ordonanței nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor. Plângerea se adresează Judecătoriei, urmând ca în acest cadru să fie analizată legalitatea măsurii luate.

 

Traversarea neregulamentară ocupă primul loc în ierarhia principalelor trei cauze de producere a accidentelor rutiere grave în primele 8 luni ale anului curent pe raza județului Cluj”, precizează IPJ Cluj.

Comentarii Facebook