Băsescu era îngrijorat din 2004 că ar exista imagini cu scena lovirii copilului

 

Adriana Săftoiu a scris în ”Cronica de Cotroceni” că Traian Băsescu se temea încă din 2004 că cineva ar fi putut filma scena de la mitingul de la Ploieşti unde a repezit un copil.

 

Imaginile au apărut în presă numai în 2009, la Realitatea TV. Adriana Săftoiu a scris că, în 2004, după miting Băsescu a sunat-o să o întrebe dacă a apărut vreo filmare cu el lovind un copil.

 

Am decis să nu fac nici o investigaţie, ca să nu trezesc monstrul din presă. Subiectul n‑a apărut, de unde am dedus că am trecut pârleazul. Băsescu s‑a întors în Modrogan. „Cum e ?“ Îi spun că nu e nimic clar. Îmi povesteşte că băiatul era insistent, după o gafă de nume, şi l‑a repezit în timp ce vorbea cu o femeie nevoiaşă. „L‑aţi lovit ?“ „Nu, dar l‑am repezit.“ Aş fi putut să folosesc în 2009 această consemnare de campanie 2004. Am refuzat, ca să nu fiu un fel de Băsescu, fără scrupule. Ce e sigur e că nu a fost un „pumn“. Dar o punere la punct a existat”, a scris Săftoiu.

 

Incidentul a fost prezentat de Răzvan Dumitrescu, în timpul unui interviu cu Traian Băsescu. Întrebat, șeful statului a spus că nu-şi aminteşte episodul.

Comentarii Facebook