Aurelia Cristea și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca

 

După ce a rămas fără susținerea partidului pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea a făcut un gest de onoare și și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca.

 

Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul şi cu susţinerea organizaţiei PSD, este corect să-mi duc mandatul la final tot din partea organizaţiei PSD şi este corect ca prin acest gest de demisie să dau posibilitatea altora care pot să susţină mai bine acest proiect pentru campania electorală, să facă mai mult decât am putut să fac eu”, a precizat Aurelia Cristea, conform Transilvania Reporter.

 

Am discutat cu conducerea centrală la un moment dat, respectiv cu dl preşedinte Liviu Dragnea, care este situaţia şi cum se poziţiona în această candidatură. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost acela că-şi doreşte să câştige la Cluj. (…) Niciodată conducerea naţională n-a fost interesată de ce se întâmplă de proiectul acesta de la municipiul Cluj-Napoca, un municipiu extrem de important. (…) În conferinţa judeţeană din octombrie am fost validată ca şi candidat al PSD Cluj pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a mai spus Aurelia Cristea.

 

Candidatul susținut de PSD Cluj și Alde este acum independentul Octavian Buzoianu.

 

Accept fără rezerve să pierd astăzi o susținere a candidaturii, cu reala convingere că vor câștiga în schimb generații de tineri, care să ”respire” altfel, într-un mediu politic din ce în ce mai responsabil și mai “curat”, cu fundamente solide de dezvoltare.

 

În ceea ce mă privește, voi continua să contribui cu aceeași determinare la toate acele inițiative construite pe susținere din partea societății civile și care să aibă un impact semnificativ pe termen lung. Îmi doresc să “însănătoșim” cât mai repede comunitatea în care trăim cu toții! Nu există nici o urmă de îndoială că semnalul acesta de însănătoșire trebuie să vină, în primul rând, de la noi, oamenii politici. Iar acei oameni politici care nu vor înțelege aceste lucruri nici în ceasul al 12-lea vor avea doar traiectorii efemere în mintea cetățenilor.

 

Am avut consultări extinse cu societatea civilă din Cluj, cu voci proeminente ale orașului, în procesul de pregătire a candidaturii mele. Programul de guvernare locală este o expresie a vocilor comunității si reflectă viziunea mea pentru un oraș condus inteligent și participativ. Administrarea Clujului din ultimii 12 ani este mediocră, populistă și la limita aspectelor penale. Clujenii merită mult mai mult și este trist că, astăzi, un oraș dinamic, educat și conectat la toate evoluțiile tehnologice are parte de o conducere atât de slabă.

 

Dau publicității acest program pentru a contribui la dezbaterea privind viitorul acestui oraș. Îi urez succes candidatului independent Octavian Buzoianu, la fel cum doresc succes oricărui candidat care vine cu o platformă credibilă de guvernare locală.!

 

Azi am făcut un pas în lateral pe care eu îl consider moral necesar, oferind altcuiva posibilitatea de a prelua Președinția Organizației PSD Cluj-Napoca. Rămân membră PSD, rămân o colegă fidelă stângii și o luptătoare pentru cauzele pe care le consider merituoase, atât în plan local, cât și în plan central”, a declarat Aurelia Cristea. 

 

Vezi AICI programul de primar al Aureliei Cristea.

Comentarii Facebook