Atac la RAADPP Cluj. Regia are birou de fonduri europene, dar nu are DREPTUL să ia fonduri europene

 

O regie din Cluj și-a făcut departament de fonduri europene, dar nu are dreptul legal de a depune proiecte europene și de a atrage finanțare.

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj a atacat dur regia aflată în subordine arătând o serie de nereguli.

 

În primul rând regia și-a format un departament de proiecte europene, dar legal nu are nicio atibuție și nu poate să depună proiecte europene”, a declarat Diana Coman, şefa Serviciului Dezvoltare Locală. Aceasta a spus că RAADPP are 130 de angajați din care numai 40 sunt muncitori, restul sunt șefi. ”Sunt 5 directori în această regie. Nu avem noi la Consiliul Județean atâția”, a spus și președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

 

Oficialii CJ Cluj au arătat că Regia și-a înființat un departament pentru atragerea de fonduri europene. ”Regiile nu au dreptul de a depune proiecte de finanțare europeană”.

 

Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, a spus că probabil acest departament redactează numai proiectele, dar nu le și depune.

 

Legat de numărul de angajați și de salarii, conducerea CJ Cluj nu a dorit să precizeze ce salariu are directorul regiei, Mircea Avram, dar a precizat că salariul mediu pe regie este de 2.800 de lei.

 

Directorul Regiei nu s-a ferit în trecut să vorbească despre salariile angajaților din subordine și despre salariul său, la o emisiune Știri de CLuj LIVE din noiembrie 2014.

 

Dacă un fost director avea 70 - 100 de milioane și a plecat, am preferat să dau 200 de lei unui muncitor care stă acum pe drum ca să fie mulțumit. Dacă am schimbat organigrama și angajăm muncitori și la fonduri europene, nu pot schimba bugetul de salarii. E normal că sunt mai mulți bani, dacă au plecat 4 directori, care aveau 50% spor de conducere. Decât să fie 3 - 4 cu salarii foarte mari, mai bine dau la cei care muncesc. Am preferat să cresc salariile muncitorilor de la 1.300 la 1.500 de lei. Când am venit se muncea pe un singur drum și acum se muncește pe 33 de drumuri”, a spus Mircea Avram. 

 

Eu m-am săturat să vină și să stea pe Facebook la birou. Vreau să vină și să muncească, dacă nu să plece. Eu nu am telefon de serviciu și mașină de serviciu, folosesc mașina mea. Niciun șef nu mai folosește mașinile de serviciu. Înainte toti directorii aveau mașini și cheltuiau câte 2.000 de lei pe lună carburant”, a mai spus Avram.

 

Directorul RAADPP Cluj susține că salariul lui este de 9.500 de lei și că nu are nicio clauză de reziliere a contractului. ”Sunt atacat de peste tot. Normal că cei care înainte veneau la lucru și stăteau pe Facebook și apoi mergeau la cumpărături sunt acum nemulțumiți”, a mai adăugat Mircea Avram.

 

El a spus că au fost angajate două persoane la biroul de fonduri europene, între care o persoană ”din afară” și o angajată a Regiei, care înainte era secretara directorului. ”Are cursuri pe fonduri europene și studii superioare. A fost un concurs și l-a luat. Vom vedea ce rezultate are acest birou de fonduri europene, care poate atrage fonduri importante”, a mai afirmat Mircea Avram.

 

Revenind la acuzațiile de azi, privind biroul de fonduri europene, directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a spus că va comenta în cursul zilei de luni aceste acuzații, la o conferință de presă. ”Vom studia și dacă nu se confirmă ce au declarat directorii din CJ Cluj și președintele Seplecan le voi face plângeri penal”, a declarat Mircea Avram.

 

RAADPP Cluj a fost acuzată și de calitatea asfaltărilor pe care le face.

 

Așa se PLOMBEAZĂ la Cluj. Se pun plombe care sar după 2 ploi. Seplecan REFUZĂ să mai plătească - VIDEO

Drum trasat cu ”făină” la Cluj? Imagini SENZAȚIONALE - VIDEO

Comentarii Facebook