Asociația Trăiesc în Florești cere alipirea comunei de municipiul Cluj-Napoca

 

Asociația Trăiesc în Florești solicită PNL Cluj să discute posibilitatea alipirii cele mai mari comune din România la municipiul Cluj-Napoca.

 

Unul dintre liderii Asociației, Daniel Meze, a solicitat, la lansarea ”Manifestului pentru Florești”, ca localitatea să fie alipită Clujului pentru o dezvoltare unitară. ”Solicit PNL Cluj să îi ceară primarului Horia Șulea să se retragă din funcție, având în vedere faptul că a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, și să analizeze alipirea celor două localități, Florești și Cluj-Napoca, pentru o dezvoltare unitară. Spre exemplu, domnul consilier local PNL Cluj-Napoca, Radu Moisin, a solicitat închiderea drumului de nord, care iese în cartierul Grigorescu, pe durata lucrărilor la podul Garibaldi. Asta arată că la nivelul PNL nu este o viziune unitară. De asemenea, vrem să avem și la drumul de sud o abordare unitară și să nu ne trezim cu aglomerație în capătul Mănășturului, după ce centura de sud va fi terminată, și cu alte blocaje”, a explicat Daniel Meze.

 

Acesta a completat că Primăria Florești nu are specialiști în fonduri europene, iar Primăria Cluj-Napoca are, așa că ar putea face treabă mult mai bună. ”Despre Valea Sânăslăului, spre cetatea Fetei, se vorbește de 2 ani că va fi acoperită, iar drumul lățit, dar proiectul a fost respins. Prin alipirea localităților, s-ar putea atrage fonduri europene”, a mai spus Meze. Acesta a fost întrebat cum s-ar rezolva creșterea taxelor locale și a impozitelor, prin trecerea de la comună la oraș, și a replicat că ”PNL ar putea să găsească o soluție. S-ar putea impune o creștere graduală pentru următorii 10 ani”. 

 

Floreștenii din cadrul Asociației Trăiesc în Florești au prezentat ”Manifestul pentru Florești”, prin care se dorește să fie tras un semnal de alarmă în privința problemelor comunei. Manifestul a fost realizat pe baza sesizărilor venite de la 200 de oameni. 

 

Oamenii s-au plâns că nu au grădinițe suficiente, un liceu, trotuare, spații verzi între blocuri și despre aglomerația din trafic. Oamenii se trezesc la ora 5.00 - 6.00 dimineața pentru a-și duce copiii la școală. Sunt zile în care petrec în trafic 3 ore, dus -întors. Vrem ca centura de sud să fie terminată, așa cum s-a promis încă de acum 2 ani. Constatăm că nici exproprierile nu sunt făcute, pentru că în bugetul pe acest an s-au alocat fonduri în acest sens”, a spus și Iulia Ungureanu, una dintre activistele din comuna Florești.

 

Inițiatorii Manifestului spun că demersul loc nu are nicio tentă politică. ”Eu sunt membru de partid, dar demersul de acum nu are legătură cu vreun partid. Noi facem aceste acțiuni pe timpul nostru și din banii noștri. Vrem să avem o comună mai frumoasă și să punem presiune pe autorități, pentru a-și face treaba”, a mai spus Daniel Meze.

 

Comuna Florești este cea mai mare din România, având 35.000 de locuitori cu acte, la care se adaugă încă 20.000 - 25.000 care locuiesc fără documente legale. Atracția principală în comuna dormitor a Clujului o reprezintă prețul locuințelor, situat undeva la un sfert față de Cluj-Napoca. Din acest motiv, foarte mulți oameni preferă și acum să se mute din oraș în comuna Florești.

Comentarii Facebook