Asociația Caritas din Cluj a UITAT să le mai golească. Hainele uzate stau pe străzi - FOTO

 

Asociaţia Caritas Greco-Catolica, din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, cea care a inițiat proiectul de colectare de haine uzate de la clujeni, a uitat să mai golească aceste containere. 

 

În data de 30 August 2014 am incercat sa depun in containerele pentru haine din Piata Ion Agarbiceanu, trei plase cu haine curate care am ramas mici celor doi copii ai mei.

 

Spre surprinderea mea, aceste containere sunt pline, langa ele sunt multe haine pe jos, din containere venea un miros insuportabil (probabil de soareci sau sobolani morti).

 

Este mare pacat ca o idee buna a ajuns sa se transforme in potentiale focare de infectii.

 

Ma intreb ce fauna si flora exista in aceste containere, din moment ce fiind supra incarcate nu se mai inchid corespunzator iar rozatoarele isi gasesc acolo adapost? In aceste conditii, ce rost mai au campaniile de dezinsectie (pe bani publici)?”, precizează o clujeancă

 

În decembrie 2013, Asociația Caritas a anunțat că, circa 10-15 % dintre lucrurile donate sunt încă posibil a fi utilizate, după curaţare, sortare şi revitalizare. Restul se trimite către societăţile specializate în reciclarea materialelor, unde sunt valorificate prin vânzare.

 

Banii provin din sumele obţinute de către Asociaţia Caritas în urma valorificării produselor de îmbrăcăminte şi încălţăminte donate de căre clujeni, în containerele amplasate în municipiu şi care nu au putut fi refolosite de către categoriile defavorizate.

 

Asociaţia a donat cate 20.000 de lei către spital, câte 10.000 de lei în 2012 și în 2013.

 

Foto. domnuleprimar.ro

Comentarii Facebook