Aplicație MOBILĂ pe care să se vadă când ajung în stație autobuzele CTP Cluj - PROPUNERE

 

Un consilier local din Cluj-Napoca solicită Companiei de Transport Public (CTP) Cluj să realizeze o aplicație de smartphone prin care să se poată vedea când ajunge autobuzul în stație. 

 

Insist pana cand clujenii vor avea posibilitatea de a vedea direct pe telefon timpii de sosire(reali) a mijloacelor de transport in statii.

 

Apoi fie comanda Compania de Transport o aplicatie, fie pune datele GPS colectate de la calculatoarele de bord ale mijloacelor de transport in comun(chestiune obligatorie prin contractul de ticketing) la dispozitia celor care vor sa dezvolte astfel de aplicatii”, a precizat Ioan Bîldea.

 

Acesta a trimis o o solicutare Companiei de Transport Public Cluj-Napoca: 

 

În atenția: Domnului Liviu Neag

Subsemnatul Ioan Bîldea, revin asupra solicitării pe care am făcut-o anul trecut, de achiziție a unei aplicații mobile care să permită clujenilor să verifice direct de pe telefon când ajung mijloacele de transport în comun în stații. Chiar dacă prin sistemul de tiketing se vor afișa pe cele 80 de panouri din stațiile CTP timpii de sosire a mijloacelor de transport, cred că trebuie să le oferim clujenilor și posibilitatea de a dispune de aceste informații direct pe telefon mobil.

 

Suntem în epoca smartphone-urilor într-un oraș cu foarte mulți tineri, dar mai ales un oraș cu o puternică industrie IT, deci nu ar fi nici un fel de problemă pentru achiziția unei astfel de aplicații care ulterior să fie urcată pe Google Play, App Store și Windows Market și pusă în mod gratuit, fără reclame, la dispoziția celor peste 100.000 de clujeni care folosesc zilnic sistemul de transport în comun al municipiuluiCluj-Napoca.

 

Totuși, având în vedere faptul că de anul trecut până în prezent Compania nu s-a arătat deschisă unei astfel de idei, vă propun atunci ca, după inaugurarea sistemului de ticketing, măcar să puneți la dispoziția tuturor soft-iștilor care vă solicită datele GPS centralizate de la computerele de bord ale autobuzelor pentru dezvoltarea unor aplicații de genul acesta (pe lânga informațiile care se impun despre trasee, stații, orare etc.). Astfel, clujenii vor avea posibilitatea de a descărca online diferite aplicații care vor permite afișarea reală a timpilor de sosire a mijloacelor de transport în comun în stații”, a scris consilierul local PNL Cluj-Napoca, Ioan Bildea.

Comentarii Facebook