Miercuri 24 Aprilie

Apare un sens giratoriu pe Dealul Feleacului. Ce părere aveți

 

Ministerul Transporturilor anunță că va amenaja un sens giratoriu pe Dealul Feleacului, în zona în care a funcționat punctul de control rutier. 

 

Senatorul Alexandru Cordoș a solicitat Ministerului Transporturilor un punct de vedere în privința oportunității construirii unui astfel de sens giratoriu. ”Autovehiculele care se deplasează de la Turda spre Cluj-Napoca pe drumul european E60, trebuie să traverseze Dealul Feleac. În vârful acestuia, calea de rulare face un unghi drept, cu pante accentuate pe ambele părți, virajul efectuându-se fără vizibilitate. Mai mult în acest punct drumul european se intersectează cu cu alte trei drumuri comunale. 

 

Punctul de trecere reprezintă un adevărat pericol, deoarece mulți șoferi de pe drumul principal accelerează pe acele porțiuni pentru a finaliza urcușul. Aceștia se întâlnesc cu alte autovehicule sau vehicule cu tracțiune animală care doresc să intre sau să iasă de pe drumurile laterale, intersectându-le traiectoria, generând astfel evenimente rutiere grave. Din nefericire aproape săptămânal are loc un astfel de eveniment, de cele mai multe ori cu consecințe tragice”, a afirmat Cordoș în interpelare. 

 

Senatorul susține că, din 7 octombrie 2013, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a aprobat un contract de construire a unui sens giratoriu pe Dealul Feleacului. 

 

Ministerul Trasporturilor a replicat că ordinul de începere a lucrărilor ”este estimat a fi dat în perioada aprilie - mai 2015”.

 

Foto: Google.ro

Comentarii Facebook