Antena 3, AMENDĂ MARE pentru difuzarea unei imagini false cu Mihai Goțiu

 

Antena 3 a difuzat o imagine din 2013 cu Mihai Goțiu, în care senatorul apărea cu târnăcop în mână părând că atacă niște jandarmi, care a fost prezentată ca fiind reală. Fotografia este dintr-o piesă de teatru în care a jucat Mihai Goțiu, în 2013.

 

Emisiunea a fost difuzată de Antena 3 la finalul anului trecut, iar plângerea a ajuns pe masa CNA numai acum. Decizia este de amendare a postului tv cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 64 cu 1, litera b, ce vizează informarea corectă, potrivit căruia: ”Informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”, informează Paginademedia.

 

Iată ce zicea moderatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu, la momentul respectiv: ”Domnul Goțiu, am găsit iarăși niște imagini foarte interesante, dânsul este senator USR și vicepreședinte al Senatului României. Iată câteva imagini cu domnul Goțiu, luptându-se cu jandarmii, este cel cu târnăcopul în mână. Domnul Goțiu, luptându-se cu jandarmii. E vorba de acele proteste împotriva gazelor de șist, sau aici, tot domnul Goțiu, din alt unghi, cu lopata în mână luptându-se cu jandarmii”.

 

Răzvan Dumitrescu nu a putut ajunge la CNA, pentru a da explicații, fiind prezent numao reprezentanta postului, Norina Ionescu: ”Cu privire la faptul că acea poză era dintr-un act artistic, cred că nici de pe Facebook nu reieșea acest lucru”.

 

Întrebată dacă după ce s-a aflat că imaginile sunt dint-o piesă de teatru s-a făcut pe post vreo rectificare, aceasta a spus că reprezentanții postului nu au știut până ce nu a fost sesizat CNA-ul de acest lucru.

Comentarii Facebook