Angajații Primăriei Cluj-Napoca, obligați să restituie sporuri. Oamenii acuză Sindicatul Civitas că i-a apărat în instanță cu nepoata șefului

 

Disperare în Primăria Cluj-Napoca unde sute de funcționari publici au intrat într-o agitație maximă din cauza ultimei sentințe a Curții de Apel Oradea, din data de 18.03.2013, prin care sunt obligați să restituie importante sume de bani.

 

Printr-o sentință definitivă și irevocabilă din dosarul nr.4347/117/2010, justiția a decis că sporurile de dispozitiv și de stabilitate au fost încasate în mod necuvenit de salariații din Primărie, începand cu anul 2010.

 

Salariații din Primărie sunt furioși din două motive: în primul rând pentru că trebuie să dea înapoi banii în condițiile în care veniturile lor erau oricum diminuate drastic și, în alte doilea rând, se simt pacăliți și trădați de sindicatul condus de Valer Suciu si Dumitru Bobină, la care au cotizat an de an sume importante.

 

Nenorociții de Suciu și Bobina ne-au băgat în această belea. S-au lăudat că au negociat cu Apostu bani în plus pentru noi, ne-au spus că totul este legal. Acum trebuie să dau banii înapoi în condițiile în care câștig 1.000 de lei pe luna și am două rate la bancă”, ne-a povestit, indignată, L.B, de la Direcția Urbanism.

 

Nu aveau cum să castige procesul în justitie pentru că au angajat la primele înfățișări, din partea sindicatului, un avocat foarte slab, care, întâmplător sau nu, este nepoata șefului de sindicat, Suciu Valer. O cheama Savatie Roxana. Ulterior au apelat la altul, cred că au angajat prea târziu un avocat bun. Spun unii colegi din Primarie că Apostu le-a atras atenția încă din 2010 că trebuie angajat un avocat cu experiență pentru că altfel o să pierdem procesul. A avut dreptate din păcate, însă, trebuia să dea Suciu din banii noștri și nepoatei lui… nu?”, ne-a spus V.B, de la serviciul Parcări.

 

Sursele Știri de Cluj ne-au spus că povestea ”blatului” între sindicat și Primărie nu a început în mandatul lui Apostu, ci este moștenit de pe vremea lui Funar. Șefii de sindicat negociau venituri suplimentare pentru salariați, despre care ambele părți știau că sunt ilegale, iar în justiție erau trimise avocate ”bune”, gen Savatie Roxana, care ori întârziau ”întâmplător” la anumite termene, ori pur și simplu nu se prezentau. Primăria pierdea procesul, angajații rămâneau cu veniturile, șefii de sindicat își păstrau privilegiile de ”satrapi”, primarul avea liniște și toată lumea era fericită.

 

Știri de Cluj a intrat în posesia unui document care dovedește doar o parte din înțelegerea practicată ani de zile între primarii Clujului și eternii șefi de sindicat, Suciu și Bobină.

 

Savatie Roxana, nepoata lui Suciu Valer, reprezintă Primăria în procese, în calitate de angajată în funcția de consilier juridic (vezi doc) și aceeași “competenta” pierde pe banda rulantă procese ale funcționarilor din Primărie și în calitate de avocată a sindicatului. 

 

Evident nimeni nu vede conflictul de interese. Nici Copos nu stia sa faca “blaturi” asa bune.

 

Cu toate că în ultima informare (vezi doc) către sindicaliști Suciu Valer vorbește despre abnegația cu care va lupta până la ultima picătură de sânge pentru drepturile salariaților, ajungând cu această cauză până la CEDO, și, în ciuda faptului că învinovățește direct sau indirect justiția, Curtea de Conturi, Guvernul, pentru banii care trebuie returnați, sindicaliștii sunt hotărâți să-și dea demisia în bloc din sindicat, acuzând incompetența liderilor de sindicat. În legătură cu invocata amnistie fiscală, în care își mai punea speranța Suciu, prim-ministrul Ponta s-a exprimat clar acum câteva zile… sub nici o forma.

 

Un singur lucru îi poate scăpa de mânia angajatilor…

 

Suciu si Bobina trebuie să facă rost de bani să plătească sumele care trebuie restituite de angajații nevinovați. Ar fi de unde…. numai în 2012, sindicatul a ”supt” de la sindicaliștii habarniști, 230.000 de lei.

 

Însa s-ar putea ca mulți dintre acești bănuți, strânși din truda angajaților, să se fi dus pe deplasările ”sindicale” ale lui Bobina sau pe ansamblul ”Crăișorul”, condus de nepotul lui Suciu, despre

care vom mai vorbi.

 

Zilele următoare Știri de Cluj va continua seria dezvăluirilor despre ”famiglia” sindicatului din Primăria Cluj-Napoca.

 

Vă vom demonstra mâine care au fost mecanismele prin care Suciu și Bobină, alături de ”camarila” lor, au “confiscat” mișcarea sindicală prin modificarea statutului Sindicatului Civitas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE - DREPT la REPLICĂ

 

Subsemnata Savatie Roxana, avand funcția de consilier juridic la Primaria municipiului Cluj-Napoca, va înaintez prezentul punct de vedere, prin care doresc ca în interesul meu și al cititorilor dvs., să îndrept erorile cuprinse in articolul mai sus amintit.

 

​Astfel, vă aduc la cunoștiință urmatoarele aspecte:

 

1. Între subsemnata și d-nul Valer Suciu, având calitatea de președinte al Sindicatului Civitas, NU există nici o legatură de rudenie.

2. Subsemnata am calitatea/functia de consilier juridic alPrimariei mun.Cluj-Napoca si nu pe cea de avocat(calitatea de avocat nu am detinut-o niciodata).

​Fata de aceasta imprejurare, apare ca evident faptul ca subsemnata nu as fi putut reprezenta Sindicatul Civitas al salariatilor din Primaria mun.Cluj-Napoca si nici alte persoane fizice sau juridice intr-un litigiu in contradictoriu cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, Primarul mun.Cluj-Napoca, Consiliul local sau Municipiul Cluj-Napoca ci, dimpotriva activitatea mea profesionala presupune reprezentarea autoritatii publice contra tertilor.

3. Subsemnata nu am fost implicata in nici o calitate indosarul nr.4347/117/2010, indicat in articolul dvs. si in nici un alt litigiu avand ca obiect sporurile salariatilor Primariei mun.Cluj-Napoca.

4. Documentul la care se face referire in cuprinsul articolului si care este atasat si redat doar partial, nu are nicio legatura cu litigiul mai sus indicat.

5. Referitor la competenta mea profesionala, consider afirmatiile dvs. ca fiind neintemeiate si jignitoare!

Comentarii Facebook