Anchetă la Cluj Arena! Ponta caută urma a 14 milioane de euro care au fost ”turnați” în stadionul muzeu

 

Corpul de control al primului ministru a sosit la Cluj-Napoca pentru a verifica o alocare de 14 milioane de euro de la Guvern pentru finanțarea lucrărilor de la stadionul Cluj Arena.

 

Vicepreședintele cu atribuții de președinte interimar, Vakar Istvan, a confirmat că un inspector guvernamental s-a prezentat la Consiliul Județean Cluj. ”Verifică alocarea a 60 de milioane de lei, în 2010, de către Guvernul Boc pentru finanțarea lucrărilor de la stadionul Cluj Arena”, a spus Vakar Istvan.

 

Banii au fost alocați în decembrie 2012, când președintele Consiliului Județean Cluj era Alin Tișe. Guvernul a decis sa aloce suma de 60 de milioane de lei, circa 14 milioane de euro, pentru continuarea lucrarilor la stadionul municipal "Cluj Arena", despre care Emil Boc declara în 2012 că riscă să devină un ”muzeu”. 

 

Emil Boc crede că Cluj Arena va ajunge MUZEU cu actualul management- VIDEO

 

Ministrul Dezvoltrii Regionale, Enela Udrea, a declarat ca finalul sedintei de Guvern ca banii provin din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia primului-ministru.

 

Si aici standardul la care se construieste permite organizarea unor competitii UEFA si FIFA, astfel ca la nivel national vor fi minimum aceste doua stadioane cu care Romania poate intra in competitie, pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel national”, a declarat atunci ministrul Elena Udrea.

 

Construirea stadionului municipal "Cluj Arena" a inceput in vara anului 2009. Initial, lucrarea ar fi trebuit sa coste 27 de milioane de euro, dar pretul a crescut cu 9 milioane de euro ca urmare a unor lucrari suplimentare.

 

Majorarea bugetului investiției a fost aprobat în 15 decembrie 2010 de consilierii județeni. 

 

Consortiul ACI, constructorul arenei, a solicitat majorarea pretului cu 14 milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile suplimentare cauzate de lucrarile solicitate in plus.

 

Comisia din cadrul Consiliului Judetean Cluj, care a analizat cererea, a evaluat punct cu punct solicitarea ACI si a negociat preturile cerute, ajungandu-se la suma de de 8,9 milioane de euro.

 

Consilierii judeteni au votat modificarile in sedinta de miercuri, 15 decembrie. Consilierul PSD, Dan Canta, a cerut in plus montarea unei balustrade care sa asigure securitatea spectatorilor.

 

Stadionul municipal "Cluj Arena" a fost evaluat la inceput la 27 de milioane de euro, iar presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a clamat in repetate randuri ca pretul nu va creste. Proiectul initial nu a inclus, insa, pista de atletism, noctura sau tabela electronica, astfel ca, indirect, pretul era de asteptat ca va creste, chiar daca pana acum nu s-a spus nimic oficial.

 

Decizia de majorare a pretului cu 8,9 milioane de euro a fost aprobata cu unanimitate de voturi.

 

Tișe susține că e ”acoperit” de acte în cazul suplimentării cu milioane de euro a costului Cluj Arena

Comentarii Facebook