Amendat pe Mehedinți pentru că a parcat pe trotuar, a câștigat procesul cu Primăria. Ce s-a întâmplat?

 

Un clujean a reușit să câștige procesul cu Primăria Cluj-Napoca, deși fusese amendat pe strada Mehedinți, pentru că a parcat pe trotuar. 

 

B.B. a cerut schimbarea amenzii în avertisment, pe motiv că nu avea unde să parcheze în altă parte. El a câștigat la Judecătoria Cluj-Napoca, dar Primăria a făcut apel. ”După ce câştig (nu e loc de "dacă") voi cere despăgubiri morale în valoare de 1 leu pentru fiecare minut pe care l-am pierdut în sala de judecată! Şi scuze publice pentru abuzul pe care l-au făcut prin acest apel şi felul în care şi-au motivat cererile”, a explicat B.B. pe Facebook.

 

Am cerut preschimbarea din amendă în avertisment, având în vedere contextul - inexistenţa locurilor de parcare publice în Mănăştur (la acea dată, între timp au deschis parkingul şi pentru alţii, nu doar mănăştureni) (...). E o diferenţă între şofer tupeist şi cetăţean care pur şi simplu nu are unde parca în nenorocitul ăla de cartier. Mai ales că tu cunoşti situaţia, ar trebui să înţelegi de ce e un abuz să aplici amenzi (şi să o faci în condiţiile despre care vorbesc eu în contestaţie) când tu nu îi dai o alternativă legală omului proprietar de autoturism. Dacă nu-i voie cu maşina în Mănăştur, să pună panou la intrare, să ştim!”, a spus tânărul, după ce a fost acuzat că a manipulat situația în favoarea lui pentru a scăpa de amendă.

 

Dacă tu spui că nu ai alternative și de aia parchezi ilegal, ăsta e un raționament ridicol: mâine vine cineva și-ți ocupă casa, și zice că doară nu are unde să stea, ce, el e de vină că n-are casă sau îți ia salariul și spune că doară nu are alternative, că el e șomer. Sau circulă pe ratuc fără bilet după ora 22, și spune după aia că nu el e de vină că sunt închise casele de bilete după ora aia”, a punctat cel care contesta situația.

 

Problema ta şi a locuitorilor de pe Bucegi şi Mehedinţi nu-s eu, îs autorităţile, care de 11 ani de când stai tu acolo n-au găsit soluţii. Și problema sunteţi voi că vă bucurați când ia unul amendă, "din an în paști, prin tragere la sorți sau știe amanetul pe ce criterii se împart". În loc să propuneţi/cereţi soluţii adevărate sau, cum mai zicem, să puneţi semn "Interzis cu maşinile în Mănăştur”, a mai adăugat B.B.

Comentarii Facebook