Alin Tise trimite felicitari clujenilor, dar nu uita sa isi mentioneze si "realizarile" - VEZI FOTO


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, impreuna cu vicepresedintele Radu Bica, au tinut sa ii felicite pe clujeni de sarbatori, dar nu au uitat de "realizari".

Felicitarile au fost impartite in cutiile postale si contin urari, dar si o lista cu "10 proiecte pentru un Cluj de nota 10". Cu toate acestea, la unele dintre obiectivele de pe lista nici macar nu s-a pus piatra de temelie si nu au fost incepute sau finalizate licitatiile.

In cazul primului proiect, "modernizarea celor 728 de kilometri de drumuri judetene", in valoare de 18 milioane de euro, licitatia nu a fost demarata si abia a fost emis certificatul de urbanism pentru expertiza tehnica si documentatia de avizare a proiectului.

Licitatia pentru pista de 3.500 de metri a esuat si trebuie reluata, pentru ca firmele nu se inghesuie sa participe. Firma Romstrade, singura care s-a prezentat la prima licitatie, a fost descalificata si acum procesul trebuie reluat. Proiectul are o valoare de 120 de milioane de euro si ar urma sa fie realizat printr-un credit furnizor, iar Consiliul Judetean va returna banii firmei constructoare in rate.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenta Cluj a fost relocat, dupa ce, in cursul anului 2010, Alin Tise anunta ca va fi construit in parcul Tetarom I. Varianta nu a fost "imbratisata" de Ministrul Sanatatii, iar proiectul a fost mutat pe terenul pe care se afla unitata militara din Floresti.

Stadionul municipal "Cluj Arena" se afla si el pe lista de "realizari" a presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Proiectul a inceput cu un cost de circa 27 de milioane de euro, dar in 2010 constructorii au obtinut o suplimentare a fondurilor cu circa 9 milioane de euro. Stadionul ar urma sa fie finalizat in iunie 2010.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, nu a putut fi contactat pana la ora publicarii acestui articol.

Lista realizarilor si a proiectelor pe 2011

1. Program de modernizare si reablitare a 728 km drumuri judetene in perioada 2010-2012
2. Sprijinirea Companiei de Apa Somes in extinderea si modernizarea retelelor de apa-canal, in realizarea statiilor de tratare si epurare a apelor
3. Dezvoltarea Aeroportului International Cluj Napoca
4. Construirea noii arene sportive a judetului Cluj - "Cluj Arena"
5. Dezvoltarea in continuare a fabricii de incaltaminte "Clujana"
6. Promovarea produselor specifice clujene sub denumirea "Produs de Cluj"
7. Construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj
8. Dezvoltarea Parcurilor Industrale Tetarom
9. Construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Spijinirea sistemului sanitar in judetul Cluj
10. Proiecte cu finantare externa ale Consiliului Judetean Cluj

Comentarii Facebook