Alin Tise joaca "amicale" pe stadionul Cluj Arena: "Data viitoare imi chem si familia si bunica de 75 de ani" FOTO


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si apropiatii acestuia, joaca aproape seara de seara meciuri "amicale" pe noul stadion de cinci stele al orasului.

Situatia a fost dezvaluita pe blogul personal de jurnalistul Ion Novacescu, care a si participat la un astfel de meci vineri, 23 septembrie.

 

"Constructorii stadionului 'Cluj Arena' mi-au facut vineri seara o mare surpriza si, in acelasi timp, marea cinste de a verifica taria gazonului, invitandu-ma la un meci de fotbal. Invitatia a venit dupa ineditul reportaj pe care l-am facut despre gazonul noului stadiona al Clujului, in cadrul caruia am testat taria ierbii cu...o cazma. Presedintele companiei ACI S.A., dl. Ioan Aschilean, a vrut sa fiu convins pe deplin de faptul ca gazonul de pe Cluj Arena nu se va comporta la fel ca cel de pe National Arena, asa ca m-a invitat sa testam gazonul si in timpul unor partide de fotbal care a opus o echipa aleasa pe spranceana de sefii ACI, formata din fotbalisti cu o medie de varsta de 25 de ani si noi, ceilalti. O echipa a oamenilor seriosi, molcomi si trecuti bine de 40 de ani, care ne bucuram ca mai putem alerga pe covorul moale de iarba. La fluierul arbitrului, prima partida a inceput la ora 18.30, iar la finalul acesteia, desi l-am transferat in extremis si introdus in joc si pe rapida extrema stanga, Alin Tise, scorul le-a fost favorabil fratilor Aschilean", a scris Novacescu pe blogul sau.

"A venit si ora 19.00 si, odata cu ea, momentul intrarii pe gazon a echipei Consiliului Judetean. Neavand oameni destui, desi Victor Popa ocupa atata spatiu cat pentru doi, am fost transferat in centrul apararii lui Tise, avand pe banda dreapta un fundas care m-a uimit cu ce poate si stie sa faca cu mingea: Radu Bica. Atat de hotarat a fost vicele C.J. (n.red. Consiliul Judetean) pe teren ca nimeni n-a putut trece de el iar atunci cand benzina s-a gatat dl. Radu a aplicat 'tactica kamikaze'. Adica, pur si simplu, a intrat ca un tanc, in plin, in ce mai periculos atacant al adversarilor - Dorin Aschilean", a mai scris jurnalistul.

La partida de vineri seara a mai participat si actionarul Bancii Transilvania, Horea Cirocila, dar si alti oameni potenti ai Clujului.

"Avem noi stadionul in proprietate de ce ma intrebi pe mine. Pana nu e gata stadionul constructorul poate sa faca ce vrea. Poate sa il testeze cu cine vrea. Stadionul este in administrarea constructorilor si ca atare pana cand il predau au libertatea de a face tot ceea ce doresc, de la meciuri de fotbal si la testarea nocturnei. Presedintele consiliului Judetean daca este invitat participa", a declarat iritat Alin Tise.

Seful judetului a continuat, declarand ironic ca: "Daca viitoare voi fi chemat imi voi chema si familia si pe bunica, ca ea are 75 de ani. Ca sa profit de banii clujenilor, de gazonul platit din banii clujenilor si ca sa aveti voi subiecte de presa si mai piperate".

 

Alin Tise a refuzat sa spuna daca a participat si la alte meciuri "amicale" pe Cluj Arena, spunand ca "acestea nu au fost meciuri, au fost testari de gazon".

 

Ioan Aschilean, unul dintre actionarii ACI, a declarat pentru Stiri de Cluj ca meciul a fost organizat de firma constructoare si invitatia a fost adresata conducerii Consiliului Judetean Cluj. "Am jucat dintr-un singur motiv: cei care au pregatit gazonul mi-au spus ca inainte de meciurile oficiale trebuie aierisit gazonul si e bine sa fie calcat. A fost un meci de vineri seara, fara nicio conotatie", a mai spus Ioan Aschilean.

 

Stadionul Cluj Arena va fi inaugurat oficial in 1 octombrie cand va fi organizata Ziua Portilor Deschise, iar in 8 si 9 octombrie vor canta la Cluj formatiile Scorpions si Smokie.

 

Cluj Arena este un proiect initiat de Consiliul Judetean Cluj, dar mare parte din fonduri au fost alocate de Guvernul Romaniei. Investitia este de 36 de milioane de euro, fara TVA, iar stadionul are 30.000 de locuri si o pista de atletism.

 

UPDATE - ora 15.30

Ion Novacescu, jurnalistul care a postat imaginile, a sters fotografiile de pe blog si intreg materialul "Am jucat fotbal pe Cluj Arena", in care descria cu lux de amanunte partida disputata impreuna cu presedintele CJ Cluj, Alin Tise, si sefii ACI pe stadionul Cluj Arena. Novacescu ne-a interzis si noua sa mai reproducem imaginile.

 

Meciul "amical" a fost la cateva ore dupa sedinta Consiliului Judetean Cluj in care a fost aprobat contractul de inchiriere a stadionului Cluj Arena clubului de fotbal Universitatea Cluj pentru suma de 7.500 de euro pe meci.

 

Video: Evz.ro

Comentarii Facebook