Alexandra Benea, fiica directorului Loteriei Romane, clujeanul Gheorghe Benea, numita director la Institutul Diplomatic Roman

Fiica de 25 de ani a directorului Loteriei Romane, Gheorghe Benea, fost director al Combinatului din Dej, a fost numita director la Institutul Diplomatic Roman.

 

Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) l-a acuzat pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de nepotism. In iunie anul trecut, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, care este totodata si presedinte al Institutului Diplomatic Roman, a numit-o in functia de director responsabil cu formarea profesionala din cadrul institutului pe fiica de numai 25 de ani a unui important membru PDL din Cluj, Gheorghe Benea, aflat de aproximativ doi ani in fruntea unei alte institutii publice, Compania Nationala Loteria Romana, potrivit romaniacurata.ro.

 

Potrivit aceleiasi surse, inainte sa fie insarcinata cu pregatirea membrilor corpului diplomatic, Alexandra-Laura Benea a fost secretara la firma tatalui sau in orasul natal, functionar la Camera de Comert si Industrie din Cluj si consilier de relatii publice la televizunea Antena 1 Cluj. In 1 iulie 2010 a fost numita de ministrul Baconschi in functia de director al Directiei Formare Profesionala din cadrul IDR. Alexandra Benea s-ar fi inscris si la concursul de admitere in Programul de formare diplomatica initiala.

 

Ministerul de Externe sustine ca la data numirii Alexandrei Benea in functia de director, in cadrul Departamentului Formare Profesionala erau doar trei persoane cu atributii in acest domeniu, iar Alexandra Benea era singura cu studii post-universitare. Potrivit reprezentantilor Ministerului, Alexandra Benea s-a retras dupa anuntarea rezultatelor primei etape de selectie. "Alexandra Benea a renuntat, din motive personale, sa se prezinte la etapa urmatoare a concursului, interviul", se mai spune in precizarea MAE.

Comentarii Facebook