Alertă de atac terorist la meciul România - Franța, din deschiderea EURO 2016


Poliția federală germană anunță că meciul dintre România și franța, din deschiderea campionatului EURO 2016, care se va desfăşura pe 10 iunie pe Stade de France din Paris, ar fi vizat de atacuri teroriste, precum şi finala campionatului.

Alerta de atacuri teroriste ar fi valabilă pentru întregul campionat european de fotbal organizat de Franţa în perioada 10 iunie-10 iulie, mai ridicată în cazul deschiderii şi finalei campionatului, semnalează un raport al poliţiei germane federale (Bundeskriminalamt - BKA), citat de cotidianul Bild, scrie Mediafax

Raportul atrage atenţia asupra meciului de deschidere dintre România şi Franţa, care va avea loc pe Stade de France, în apropierea căruia au avut loc și atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie.

"Ţintele simbolice şi uşoare, care primesc în mod semnificativ atenţie din partea presei şi atrag automat un număr mare de victime" sunt supuse acestui risc de atac terorist, se arată în raportul BKA, adăugând că membrii echipelor de fotbal din aşa-numitele "naţiuni cruciate" ar putea fi vizaţi, făcând referire la statele occidentale în care există majorităţi creştine, conform Mediafax.

Raportul BKA arată că din cauza istoriei sale coloniale şi operaţiunilor militare lansate împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, Franţa rămâne o ţintă principală pentru "atacatorii cu motivaţii islamiste".

UEFA intenţionaeză să trimită suplimentar cel puţin 10.000 de membri ai serviciilor private de securitate pe parcursul campionatului, astfel încât 900 de agenţi de securitate să asigure ordinea la fiecare meci.

Comentarii Facebook