Aeroportul Cluj are un SUPER proiect de 71 de milioane de euro de care CINEVA își BATE JOC - FOTO și VIDEO

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a realizat un proiect de 71 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui punct de transport Intermodal, care cuprinde o Gară nouă lângă Aeroport și o pasarelă.

Studiul de fezabilitate a costat un milion de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Comisia Europeană, urmând ca apoi să fie făcută o asociere între Aeroport, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și CFR Călători, pentru a fi atrași banii de la UE. Din suma de 71 de milioane de euro, România trebuie să asigure numai 15%, restul fiind fonduri europene nerambursabile.

 

Studiul a fost prezentat de Aeroportul Internațional Cluj, marți dimineața, dar oficialii Consiliului Județean Cluj nu au participat. Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a precizat că există opoziții la acest proiect. ”Nu înțeleg de ce se opun pentru că vorbim despre atragerea a 71 de milioane de euro dintr-un fond de miliarde al Comisiei Europene, pentru punctele intermodale. Mai avem termen numai până în 15 februarie 2015 pentru a depune documentația, dar noi nu avem, nici măcar Asociația constituită”, a spus Ciceo.

 

Cele 71 de milioane de euro vor fi investite astfel: terminalul cargo 13 milioane de euro, noua Gară 15 milioane de euro, Terminal cargo feroviar - 26,5 de milioane de euro, Parcul fotovoltaic 6,8 milioane de euro, Legătura pietonală suspendată dintre Gară și Aerport - 12 milioane de euro, Legătura auto cu gara - 4,5 milioane de euro, Centrala de cogenerare - 4,4 milioane de euro.

 

S-au făcut eforturi pentru a fi făcuși pași în fațșp și nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt și sunt probleme între instituții. Îmi este foarte greu să înțeleg această necomunicare între instituțiile statului”, a declarat senatorul UDMR Cluj, Laszlo Attila.

 

Pasajul dintre Gara și Aeroport va avea 270 de metri, față de 500 de metri cât are cel de la Veneția. Senatorul Laszlo Attila a criticat acest pasaj, dând ca exemplu și celelalte pasaje din Cluj-Napoca pe care oamenii le evită. Cei care au făcut studiul de fezabilitate al proiectului de transport intermodal au spus că astfel de pasaje sunt funcționale și utilizate.

Comentarii Facebook