Adapostul de câini al Primăriei Cluj-Napoca, extins cu SCANDAL. 450.000 de lei costă încă 60 de locuri

 

Adăpostul canin al Primăriei Cluj-Napoca va fi extins, iar municipalitatea va investi suma de 450.000 de lei.

 

Propunerea primarului Emil Boc a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca, în ședința de joi, 10 octombrie. 

 

În centrul de adăpost pentru câini sunt 132 de animale. În luna septembrie, au fost capturați 85 de câini și au fost adoptați 88, față de 22 în luna august. Sunt mulți câini aduși de la țară și abandonați la oraș.

 

Am decis ca la rectificarea de buget din luna octombrie să suplimentăm numărul de locuri pe care îl avem la adăpostul pentru câini. Voi propune suplimentarea cu 60 de locuri a adăpostului, față de 157 locuri câte sunt acum”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Proiectul de extindere a adăpostului a fost votat consilierii PDL şi UDMR, dar aleșii USL au votat împotrivă pentru că ar fi prea mare costul pe metru pătrat al unei cuşti pentru un câine comunitar , mai mare decât pentru o locuinţă de necesitate.

 

Suma prevăzută pentru extinderea adăpostului pentru câini cu 60 de locuri mi se pare exagerată, ar reveni 1.666 de euro pentru un loc. Rezultă că un metru pătrat al extinderii unei cuşti pentru câini costă 186 de euro faţă de 183 de euro cât este costul pentru un metru pătrat necesar construirii unei locuinţe de necesitate. Am estimat în urma mai multor calcule faptul că se poate reduce costul acestei investiţii la 150.000 de lei. Proiectul este pertinent şi necesar Clujului, dar am contestat valoarea lui”, a declarat Claudia Anastase, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Cluj-Napoca.      

 

Primarul Emil Boc a spus că acest adăpost este important pentru statutul orașului. ”Suntem o capitală europeană a tineretului, vrem să fim capitala europeană a culturii şi dorim să recurgem cât mai puţin cu putinţă la prevederile legii privind eutanasierea câinilor. De aceea am propus extinderea adăpostului pentru câinii comunitari cu 60 de locuri pentru a face faţă provocărilor viitoare. Deocamdată nu avem probleme pentru că situaţia este sub control în municipiu. Extinderea se va face la standardele cerute de lege, trebuie să dăm un semnal de civilizaţie, pentru că eu ţin la blazonul european al oraşului. Avem bani în buget pentru acest proiect şi nu luăm sume de la alte proiecte. Suma prevăzută este maximală, urmând ca la licitaţie să se mai economisească bani, iar CL a aprobat proiectul cu suma de 450.000 de lei”, a spus Boc.

Comentarii Facebook