Activist de la Musai-Muszáj agresat la Cluj! Voia să pună mesaje despre plăcuțele bilingve în autobuze

 

Un activist Musai-Muszáj susține că a fost amenințat cu violență fizică, marți dimineața, la sediul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

Unul dintre activiștii noștri, conform concursului Com’on Cluj, câștigat de proiectul Musai-Muszáj, a dorit să închirieze locuri de publicitate din mijloacele de transport CTP la sediul companiei de pe bulevardul 21. decembrie. Funcționarul public CTP, după ce și-a dat seama de conținutul panoului publicitar, a oprit procesul de autorizare și a dus actele la superiorul său. S-a întors după câteva momente și a cerut înapoi contractul înmânat deja activistului Musai-Muszáj, motivând prin faptul că panoul publicitar conține mesaje politice. 

 

Deoarece activistul nostru a refuzat să dea contractul înapoi, funcționarul public l-a amenințat, folosind următoarele cuvinte: „nu mă face să-ți iau cu forța”. Apoi, s-a ridicat de pe scaun, a încercat, fără succes, să ia contractul din mâinile activistului, și a repetat amenințarea. Apoi, activistul Musai-Muszáj a făcut o fotografie contractului, a înregistrat o cerere pentru aprobarea afișului (nr. de înregistrare: 8800/25.10.2016), și i-a dat contractul înapoi angajatului CTP”, precizează reprezentanții Musai-Muszáj. 

 

Aceștia susțin că este inadmisibil ca un funcționar public, folosind metode de intimidare, să amenințe cu violență fizică un cetățean clujean în 2016.

Comentarii Facebook