900 de tone de antiderapant aruncate pe drumurile județene din Cluj

 

Drumarii anunță că peste 900 de tone de materiale antiderapante au fost aruncate pe drumurile județene în ultimele 24 de ore.

 

În cursul dimineţii de luni, 18 ianuarie 2016, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, nesemnalându-se până în acest moment incidente sau accidente rutiere. 

 

Ca urmare ninsorilor abundente şi a temperaturilor negative înregistrate pe parcursul ultimelor 12 ore (-7 grade Celsius), mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de fenomenul de polei, iar grosimea stratului de zăpadă depăşeşte în unele zone 20-30 de centimetri.

 

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 56 de sectoare de drumuri judeţene (SC Napoca Construcţii SA pe 27 de sectoare, respectiv SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA pe 29 de sectoare) cu 36 utilaje (SC Napoca cu 11, respectiv D.P.J. cu 25). În total, a fost folosită o cantitate de 900 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

La această oră, pe sectoarele de drum menţionate se acţionează în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului (exclusiv în zonele de munte), respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. Totodată, se acţionează pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

 

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene - zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Comentarii Facebook