Pădurea Făget dispare încet sub drujbe. Imagini surprinse de un clujean cu cei care taie pădurea - FOTO

 

Un clujean reclamă faptul că, în fiecare weekend, în pădurea Făget se produc tăieri masive de arbori. 

 

"Sâmbătă în jurul orei 11.30 am ieşit împreună cu fetiţa mea la o plimbare în pădurea Făget, locuiesc pe strada Edgar Quinet şi pădurea este foarte aproape.

 

Am auzit  de foarte multe ori în ultimii ani zgomote de drujbă şi am văzut foarte des căruţe sau tractoare care cărau materialul lemnos din zonă.

 

Am sunat de foarte multe ori şi eu şi alţi vecini din zonă  la Secţia 4 de Poliţie şi nu s-a întâmplat nimic, nu am aflat niciodată dacă cei care taie copacii în zonă sunt autorizaţi să facă asta şi am constatat cu indignare şi amărăciune că maşina poliţiei nu ajungea deloc sau venea la faţa locului prea târziu. 

 

De data aceasta mi-am făcut curaj şi i-am filmat pe cei care tăiau lemne deşi pentru asta a trebuit să intru în pădure.

 

Erau doi indivizi probabil tată, fiu care tăiau copacii cu drujba. Aveau şi un tractor, cu nr. CJ-08-BMF.

 

După ce i-am filmat pe cei doi care tăiau de zori copacii am sunat la Secţia 4 de Poliţie, era ora 11.35.

 

Mi-a răspuns un agent care m-a informat rapid că cei de la Ocolul Silvic Cluj i-au anunţat că s-au autorizat tăieri de "parchet" în zonă.

 

L-am rugat pe poliţist să trimită o maşină în zonă şi să verifice dacă cei pe care i-am surprins tăind pădurea sunt autorizaţi să facă asta. Mi-a promis că va trimite o maşină. Am aşteptat o oră, nu a venit absolut  nimeni. Am văzut cum a plecat tractorul plin de lemne.

 

Ce se întâmplă cu Pădurea Făget? Ne sunt distruşi  "plămânii"  oraşului fără ca Poliţia sau Garda de Mediu să facă ceva?

 

Când vor ieşi clujenii în stradă să oprească masacrul tăierilor de copaci?

 

De ce protestăm doar pentru Roşia Montană şi pentru salvarea pădurilor din jurul Clujului de ce nu facem nimic?", a spus  indignat E.U, cel care a filmat scena tăierii arborilor.

Comentarii Facebook