Nu poți să înveți din greșeli? Specialiștii îți explica de ce


Unele persoane nu pot învăța niciodată din greșeli, iar oamenii de știință au găsit un răspuns la această întrebare. Conform ultimelor cercetări, se pare că oamenii care fac aceleași erori fără a învăța din experiențele trecute au creiere mai puțin active.

Studiul cercetătorilor de la University of London reprezintă una dintre primele lucrări ştiinţifice care explică de ce doar unii oameni pot învăţa din greşeli.

Cercetătorii au realizat o serie de teste prin care au studiat capacităţile oamenilor de a se orienta în funcţie de feedback pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. Mai exact, în urma acestei cercetări, coordonate de omul de ştiinţă Joydeep Bhattacharya, specialiştii au vrut să afle ce anume îl face pe un om să înveţe cu uşurinţă din greşeli.

„Mereu ni se spune cât de important este să învăţăm din propriile erori, dar oare acest proces chiar este atât de însemnat? dacă aşa stau lucrurile, de ce nu învăţăm cu toţii din experienţele trecute? Se pare că unii oameni chiar nu învaţă din greşeli, nici măcar atunci când li se explică unde au dat greş”, a declarat Joydeep Bhattacharya.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook