Virusul Zika, confirmat în România. O tânără de 27 de ani este internată

 

Ministerul Sănătăţii a confirmat primul caz al Virusului Zika în România, la o tânără de 27 de ani care a contactat virusul transmis de ”ţânţarul tigru” într-o călătorie în Insula Martinica.

 

Femeia este internată la Spitalul Victor Babeş, după ce s-a prezentat pentru un control, a doua zi după ce a revenit în ţară, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

 

Ieri, Ministerul Sănătății a primit confirmarea cu virusul Zika a unei persoane de 27 de ani. Ea călătorise în Martinica. Este în afara pericolului. Este vorba despre o fată. Nu s-a infectat pe teritoriul României. Riscul de transmitere pe teritoriul României este minim”, a declarat, marți, Colintineanu.

 

Infecția cu virusul Zika este transmisă de țânțari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febră moderată, o erupție cutanată și conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două și șapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific, scrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe site-ul său, potrivit Agerpres. 

Comentarii Facebook