Virusul troian Zeus face ravagii pe Facebook

 

Un virus troian face ravagii pe Facebook și urmăreşte conturile bancare ale utilizatorilor. Denumit Zeus, acest virus se propagă pe reţeaua socială prin mesaje. 

 

Virusul Zeus poate fura datele private ale unui utilizator și acționează pe internet, inclusiv pe Facebook, de câţiva ani. Problema este că experţii în securitatea informatică nu ştiu cum să-l oprească, scrie Gizmodo.

 

Este un virusul de tip troian şi odată ce a pătruns într-un PC, stă în hibernare până în momentul în care este accesat site-ul unei bănci. Odată conectat la site-ul bancar, fie fură datele de identificare ale victimei pentru a-i fura apoi toţi banii din cont, fie creează o pagină web similară celei a băncii pentru a obţine chiar mai multe informaţii. Acestea ajung apoi pe piaţa neagră pentru a întoarce profit. Virusul Zeus a fost detectat prima dată în 2007, dar nicidecum oprit. Ba chiar pare să fie tot mai activ.

 

Eric Feinberg, fondatorul grupului Fans Against Kounterfeit Enterprise (FAKE) a observat că vârful de activitate pentru Zeus a fost atins în luna mai a acestui an, cu precădere a trimis link-uri către pagini de Facebook dedicate campionatului american de fotbal (NFL). El a trimis apoi link-urile către Malloy Labs, un laborator de analiză a viruşilor informatici, care a confirmat că într-adevăr toate acestea au legătură cu Zeus.

Comentarii Facebook