UNTOLD a ucis Airfield Festival. Ce pierderi a avut evenimentul de la Sibiu

 

Airfield Festival a fost un eșec din cauza concurentei pe care a avut-o la Cluj-Napoca, unde a avut loc mea succesul Untold Festival.  

 

Am subestimat forța evenimentului de la Cluj. Nu ne așteptam să aducă atâția artiști mari. Chiar dacă publicul țintă a fost diferitm Untold ne-a sufocat. Au programat evenimentul în același timp cu Airfield. Ei au făcut anunțul după noi… Lucrul acesta ne-a afectat din păcate foarte tare până la urmă”, a explicat Alexandru Popescu, administratorul firmei Airfield Events, pentru Ora de Sibiu.

 

Având un număr de spectatorii modest, vânzările de băuturi și mâncare au fost și ele pe măsură. ”Noi am estimat pierderea noastră la 600.000 de euro. Bugetul total a fost de 800.000 de euro, iar pierderile sunt după cum se vede, foarte mari”, a mai explicat Alex Popescu.

 

Administratorul firmei oranizatoare sustine că datoriile vor fi onorate. ”O să ne achităm datoriile către furnizori. Este vorba doar de durata de timp în care se vor face plățile pentru că actualmente firma este în incapacitate de plată. Noi vrem să ne înțelegem amiabil cu toată lumea. O să fie dificil, dar repet! Vrem să achităm toate datoriile”, a mai spus Alexandru Popescu.

 

Cert este că datoriile ar putea fi duse până în 2016. ”Vom merge mai departe cu siguranță. Am găsit și alți investitori care sunt interesați să sprijine proiectul Airfield. Acum suntem în discuții cu câțiva și așteptăm să se confirme și să se concretizeze lucrurile”, a mărturisit Alexandru Popescu. 

 

Airfield Events  este o firma în care apar patru asociați: Alexandru Popescu (30%), Carl Cleirbaut (30%) (cetățean belgian), Geoffroy Devleminck (30%) și Mihai Andreicuț (10%).

 

Surse de încredere au explicat pentru Ora de Sibiu faptul că cei doi investitori belgieni detin afaceri prospere in Cisnadie. Geoffroy este proprietarul fabricii Technomil, iar o parte din terenurile pe care s-a desfasurat evenimentul sunt deținute de acesta. Carl Cleibaut urmeaza sa inceapa productia la o patiserie dezvoltata in Cisnadie, cu finantare europeană.

Comentarii Facebook