Ungurii aduc autostrada M3 până la granița cu România

 

Ungaria va construi autostrada M3 până la graniţă, ceea ce îi va ajuta pe românii din nordul țării să se conecteze la autostrăzile Europei.

 

Viktor Orban, premierul Ungariei, Sesztak Miklos, ministrul Dezvoltării în Guvernul ungar s-au întâlnit joi cu politicienii UDMR din judeţul Satu Mare, după inaugurarea bazinului de formare microregional din localitatea de frontieră Csenger.

 

Premierul ungar a vorbit în discursul său şi despre o parte a proiectelor de infrastructură menite să faciliteze condiţiile de trai ale oamenilor care locuiesc pe ambele părţi ale frontierei.

 

În ultimele două săptămâni municipiul Satu Mare a primit două veşti extrem de importante. Una dintre ele este Hotărârea de Guvern cu privire la exproprierile necesare în vederea construirii drumului de centură. Totodată, am primit asigurări din partea Guvernului ungar că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la graniţa cu România, iar execuţia proiectelor va fi finalizată chiar în acest an. Acest lucru înseamnă nu numai că se fluidizează traficul în municipiul reşedinţă de judeţ, dar ne vom conecta mai repede decât oricând la reţeaua de autostrăzi din Europa, imediat după trecerea frontierei", a precizat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, conform comunicatului.

 

Deputatul Magyar Lorand a precizat că Ungaria va suspenda controalele amănunţite la frontiera cu România.

Comentarii Facebook