Un român, în topul celor mai influenţi adolescenţi din 2013

 

Un tânăr român a fost nominalizat în top celor mai influenţi adolescenţi din 2013, publicat de revista ”Time”, alături de Justin Bieber şi Lorde.

 

Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea, a uimit lumea cu invenţiile sale și a fost nominalizat în cadrul topului celor mai influenţi adolescenţi din 2013, publicat de revista "Time", alături de Justin Bieber şi Lorde, scrie Adevarul.ro.

 

Ionuţ Alexandru Budişteanu a urmat cursurile la Liceul Tehnologic Oltchim, din Râmnicu Vâlcea. La doar 19 ani, tânărul are în palmares sute de premii. Numai ultimele două luni a participat la Taiwan International Science Fair, unde s-a clasat al treilea şi la  Intel Eco-Ukraine unde a obţinut locul II.

 

Tânărul a primit o bursă de 40.000 de dolari din partea IEEE, ”cea mai mare asociaţie electronică din lume” și ar fi putut studia în SUA, dar a ales să urmeze Facultatea de Matematică şi Infortmatică din Bucureşti şi să stea în cămin.. 

 

Ionuţ a participat cu un proiect bazat pe inteligenţă artificială, care îi ajută pe nevăzători ”să vadă” cu ajutorul limbii. Românul a fost prezent la decernarea premiului ”Nobel” în informatică, ACM Award ceremony, unde s-a acordat premiul Turing. ”Desigur, nu l-am câştigat eu, dar s-au acordat 12 alte premii şi unul dintre ele a fost castigat de mine”, a spus Ionuţ.

 

Cei mai influenți tineri din 2013:

 

Lorde, 17

Lydia Ko, 16

Nick D’Aloisio, 18

Missy Franklin, 18

Kendall and Kylie Jenner, 18 & 16

Dante de Blasio, 16

Malala Yousafzai, 16

Kiernan Shipka, 14

Ionut Budisteanu, 19

Malia Obama, 15

Maya Van Wagenen, 15

Justin Bieber, 19

Beth Reekles, 17

Chloe Grace Moretz, 16

Hailee Steinfeld, 16

Comentarii Facebook