Un prezentator de la TVR a fost sanctionat dupa ce i-a facut pe locuitorii din Ferentari hoti si drogati

Conducerea TVR a decis ca Lucian Pirvoiu sa nu mai prezinte Ora de Stiri de pe TVR 2, dupa ce aceasta a facut comentarii rasiste pe post.

 

"In urma afirmatiilor inacceptabile facute de jurnalistul Lucian Pirvoiu la Ora de Stiri din data de 27 iulie, in legatura cu vizita ambasadorului britanic in Ferentari, conducerea Directiei Emisiuni Informative si Sport a decis, impreuna cu directoarea Departamentului Emisiuni Informative, ca Lucian Pirvoiu sa nu mai prezinte Ora de Stiri, pana la concluzia Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR, sesizata in acest caz", au precizat reprezentantii TVR, citati de realitatea.net.

 

Sesizarea a fost facuta de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei si a vizat emisiunea din 27 iulie 2011. Stirea prezentata a fost despre evenimentul organizat de Ambasada Marii Britanii in Ferentari, pentru a marca numaratoarea inversa pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. "Incepe numaratoarea inversa pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, iar mesajul pe care vrem sa-l transmitem prin acest eveniment este acela ca sportul este totul. Am regasit in Ferentari spiritul de Olimpiada", a spus atunci Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii.

 

Dupa difuzarea stirii, Lucian Pirvoiu a deschis discutia din studio cu intrebarea "In stirea de mai devreme ambasadorul Marii Britanii spunea ca a descoperit in Ferentari spiritul olimpic. Sa fim seriosi, spiritul olimpic la ce? La furat de portofele, la tras in vena?".

 

"Consideram ca intrebarea prezentatorului descrie o atitudine discriminatorie fata de locuitorii cartierului Ferentari, promovand stereotipuri si etichetandu-i pe locuitorii cartierului si pe tinerii implicati in proiect ca fiind hoti si consumatori de droguri", se arata in sesizarea facuta de ActiveWatch.

 

Foto: realitatea.net

Comentarii Facebook