Un pacient a câştigat în instanţă banii pe care i-a cheltuit pe medicamente în spital

 

Un bărbat a dat în judecată spitalul în care a fost internat și a cerut decontarea medicamentelor pe care le-a plătit din propriul buzunar în perioada în care a fost spitalizat, iar unitatea medicală nu avea respectivele medicamente.

 

Bărbatul din Botoșani a cheltuit mii de lei in spital pe medicamente, pe care ar fi trebuit sa le primească gratuit. El a cerut spitalului banii, confom legii, dar i s-a spus că nu a urmat toți pașii prevăzuși de Legea 95/2006, scrie evenimentuldebotosani.ro.

 

Hotărât, fostul pacient s-a adresat magistratilor de la Judecatoria Botosani, care i-au dat castig de cauza.  Este un drept al pacientilor care platesc asigurarile de sanatate de a beneficia de medicamente si materiale sanitare gratuite pe perioada spitalizarii. O lege din perioada fostului mandat de ministrul al Sanatatii al lui Eugen Nicolaescu, le da dreptul pacientilor sa solicite banii cheltuiti in spital cu medicamentele si materialele sanitare, atunci cand unitatea medicala nu are in farmacie produsele respective.

 

Conform probelor de la proces, fostul pacient al Spitalului Judetean ”Mavromati”, internat în spital în perioada 3-18 iunie 2012 la Sectia Medicala II, a cheltuit pe timpul spitalizarii suma de 25,4 milioane de lei vechi.

 

Citeşte mai mult pe evenimentuldebotosani.ro.

Comentarii Facebook