Miercuri 24 Aprilie

Un nou proiect de lege prevede ca defăimarea țării sau a națiunii să fie pedepsită cu închisoarea. Sunteți de acord?


Un nou proiect de lege inițiat și depus la Senat de către un grup de parlamentari PSD, PC și UNPR prevede ca defăimarea țării sau a națiunii să fie pedepsită cu închisoarea.

Parlamentarii vor reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ''defăimare a ţării sau a naţiunii'', care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, conform mediafax.ro.

În expunerea motivelor, aceștia au menționat evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul că tot mai mulţi cetăţeni de alte etnii consideră Ziua naţională a României ca zi de doliu și spânzurarea simbolică a unor personaje istorice importante.

''Aceste manifestări secesioniste şi iredentiste, aceste instigări la crima de leznaţiune nu fac parte din sfera dreptului la liberă expresie, ci pot fi considerate acte pregătitoare care pun în pericol securitatea naţională. (...) Suntem în situaţia în care Codul Penal al României pedepseşte infracţiuni cu un pericol social foarte redus cum este «abuzul de încredere» în timp ce crimele de leznaţiune sunt pedepsite cu o banală amendă contravenţională'', argumentează iniţiatorii.

Comentarii Facebook