Un nou cutremur violent a lovit Italia! Ce anunță MAE



Centrul Italiei a fost lovit de un nou cutremur, duminică dimineață, cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter, în urma căruia zeci de persoane au fost rănite iar mai multe clădiri s-au prăbușit.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului de 6,5 grade care a avut loc duminică dimineaţă în zona Norcia, provincia Perugia. Mişcarea telurică a fost simţită puternic inclusiv la Roma, Florenţa şi Bolzano, provocând scene de panică, potrivit Mediafax.

Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în orăşelul Amatrice în urma cutremurului produs la ora 7.40 (8.40, ora României) la adâncimea de doar 10 kilometri. Inţial, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 7,1, revizuită ulterior la 6,5. Institutul italian de geofizică şi vulcanologie a anunţat o magnitudine iniţială de 6,1, revizuită ulterior la 6,5.

Conform unor surse citate de Corriere della Sera, în localitatea Tolentino (regiunea Marche) s-a prăbuşit o biserică în timpul slujbei de duminică. Nu este clar dacă vreo persoană a rămas blocată sub dărâmături.

La Amatrice, localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale, două persoane fiind scoase de sub dărâmături.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, până acum, niciun român nu a solicitat ajutor în urma seismului.

"Referitor la cutremurul care a avut loc în data de 30 octombrie 2016 în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci şi Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existenţa unor persoane de cetăţenie română afectate de acestea", a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

Comentarii Facebook