Un meteorit a explodat deasupra României. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere - VIDEO

 

Un meteorit a explodat în noaptea de marţi spre miercuri deasupra României, iar mai multe camere de supraveghere au surprins straniul fenomen.

 

Pe imagini se vede o lumină foarte puternică, similară unei explozii.

 

Specialiștii susțin că fenomenul nu este îngrijorător și că pentru a putea fi vizibil un astfel de fenomen distanţa la care se află meteorul de suprafaţa pământului trebuie să fie la maximum 120 de kilometri.

 

”E un fenomen cunoscut. A fost apartitia pe cer a unui meteor numit bolid care a luminat cerul părţii de Est, Sud-Est a României. Martorii si imaginile arata ca lumina a fost extrem de puternica, extrem de stralucitoare, determinata de apartitia pe cer a unui corp de cativa metri. De această data lumina a fost atat de puternica încât s-a putut vedea din casă de cei care locuiesc in Bucuresti. A fost un corp mic, dar atmosfera trebuie protejata. Este posibil să mai fi rămas vreo bucată din el, dar sa nu cream o isterie sa vina lumea cu bolovani si sa spuna ca asta e un meteorit. Nu e obligatoriu sa fi cazut, dar fiind vorba de corp mai mare, e posibil sa fi cazut sub forma de meteorit. E vorba de un corp ceresc si orice bucata din el prezinta interes. Are o forma in care se vede crusta arsa”, a declarat Valentin Grigore, presedinte Societatea Astronomica Romana de Meteori, conform rtv.net.

Comentarii Facebook