Miercuri 24 Aprilie

Un cunoscut fotbalist de natională a ajuns pe lista teroriștilor



Unul dintre legedarii fotbaliști ai naționalei Egiptului, Mohamed Aboutrika, a fost pus pe o lista în care apar organizaţii teroriste şi persoane considerate că au legături cu aceste organizaţii.

Ajuns la 38 de ani, Aboutrika este acuzat că a susţinut din punct de vedere financiar organzaţia "Frăţia Musulmană", organizaţie considerată a fi una teroristă în Egipt. Orice persoană care este inclusă pe o asemenea listă nu mai are dreptul să călătorească, paşaportul fiind reţinut de autorităţi, conform Mediafax.

Avocatul fostului fotbalist, Mohamed Osman, a declarat că această decizie "contravine legilor în vigoare din Egipt" şi a adăugat că clientul său "nu a fost inculpat şi nici măcar oficial informat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc". "Vom face apel la această decizie!", a mai declarat avocatul lui Aboutrika.

Mohamed Aboutrika a jucat la Tersana, Al Ahly şi Baniyas Club, iar pentru naţionala Egiptului a jucat 100 de meciuri şi a marcat 38 de goluri. A câştigat de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, în 2006 şi 2008.

Comentarii Facebook