Un bătrân a dat dovadă de un deosebit spirit civic. A găsit în supermarket o mică AVERE, dar a dus banii la Poliție


Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Iași, a mers la Poliție să returneze o sumă uriașă de bani găsită în supermarket. Acesta a așteptat câteva ore pentru a fi contactat de cel care a pierdut banii, apoi a anunțat poliţia şi a predat banii autorităţilor.

"Am întrebat pe cei din jur dacă au văzut pe cineva, dacă ştiu despre cine este vorba. Împreună cu cei de la magazinele de lângă am numărat banii. Erau 15.900 de lei. Am lăsat numărul meu la cei de la magazin. Am aşteptat până seara la ora 20, am văzut că nu sună nimeni şi am anuntat la dispecerat la poliţie", poveteşte Ioan Cernuşcă, potrivit Mediafax.

Bătrânul susține că nu s-a gândit niciun moment să păstreze banii, mai ales acum în prag de sărbători.

"Nu pot să fac un gest de ăsta, să ascund nişte bani, să iau nişte bani nemunciţi şi poate altul plânge acum după ei", a declarat Ioan Cernuşcă, la o întâlnire cu jurnaliştii la sediul IPJ Iaşi.

"La sediul secţiei 1 Poliţie s-a prezentat un bărbat având asupra sa o sumă de bani. Acesta a declarat că a găsit banii într-un supermarket din Iaşi. Poliţiştii au constatat că este vorba despre 15.900 de lei, sumă care a fost ridicată pentru a se identifica persoana care i-a pierdut. Conducerea IPJ apreciază gestul şi îl încurajează pe bărbat. Este un exemplu de spirit civic", a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Poliţiştii ieşeni continuă cercetările pentru a-l identifica pe cel care a pierdut această sumă de bani.

Comentarii Facebook