Trei zile de doliu național după moartea Regelui Mihai I. Guvernul aprobă miercuri hotărârea


Guvernul va aproba, în cadrul ședinței de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Conform surselor citate, datele celor trei zile de doliu național au fost stabilite marți seară într-o întâlnire desfășurată la Guvern, la care au participat reprezentanții mai multor instituții guvernamentale și cei ai Casei Regale.

Reprezentanții Guvernului și cei ai Casei Regale au avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire în care au discutat modul de implicare a instituțiilor guvernamentale în organizarea funeraliilor naționale în memoria Majestății Sale Regele Mihai, se arată într-un comunicat al Executivului.

Astfel, în cadrul întâlnirii au fost stabilite activitățile, calendarul și detaliile tehnice privind desfășurarea funeraliilor naționale. Din partea Guvernului, la întâlnire au participat reprezentanți ai SGG, MAE, MApN, MAI și MFP.

Premierul Mihai Tudose a transmis marți un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

Fostul Rege al României, Mihai I, a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Comentarii Facebook