Trei substanțe care te ajută să adormi mai bine


Somnul este foarte important pentru buna funcționare a organismului uman, însă multe persoane au probleme în fiecare noapte în a obține odihnă de calitate.

Majoritatea persoanelor care suferă de tulburări ale somnului apelează la medicamente pentru a combate problema, însă puțini oameni cunosc faptul că afecțiunea lor ar putea fi cauzată de alimentație.

Mai multe studii sugerează că reintroducerea unor substanţe nutritive importante în alimentaţie poate ajuta la obţinerea unui somn odhinitor. Aşadar, înainte să apelaţi la medicamente, încercaţi să vă asiguraţi că aceste elemente esenţiale sunt prezente în alimentaţia dumneavoastră, scrie Descoperă.ro.

Iată trei tulburări de somn foarte răspândite despre care cercetătorii au descoperit că prezintă legături cu deficitul de vitamine şi minerale:

„Îmi este greu să adorm”

Magneziul joacă un rol cheie în funcţia din corp ce gestionează somnul. Insomnia este unul din simptomele ce atestă prezenţa unui deficit de magneziu, iar o analiză publicată în 2006 în jurnalul Medical Hypothesis sugerează că această deficienţă ar putea sta la baza multor cazuri de depresie şi a altor tulburări mentale.

Printre alimentele bogate în magneziu se numără legumele cu frunze de culoare verde închis, seminţele de dovleac, seminţele de susan, nucile de Brazilia, fasolea, lintea şi anumite tipuri de peşte.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook