Trei elevi vor reprezenta România la campionatul mondial de Microsoft Office, în SUA. Unul este din Cluj



Trei elevi vor avea șansa de a reprezenta România la Microsoft Office Specialist World Championship 2016, după ce au câștigat finala națională a competiției, care a avut loc pe 6 mai.

Cei trei tineri câştigători – câte unul pentru fiecare principală aplicaţie Office: Word, PowerPoint şi Excel – au obţinut participarea la finala mondială, ce va avea loc în Orlando, Florida, între 7 şi 10 august 2016, potrivit go4it.ro.

La fața națională, dintr-un total de 432 de examene susţinute, 172 de candidaţi au fost declaraţi eligibili, dintre care doar 23 de elevi şi studenţi s-au calificat la etapa finală naţională a campionatului.

În finală, candidații au susținut un examen Microsoft Office Specialist, iar datorită punctajelor foarte bune, organizatorii au decis ca România să fie reprezentată la Campionatul Mondial de la Orlando, Florida, de către 3 reprezentanţi, nu doar unul singur, aşa cum se anunţase iniţial.

Cei 3 câştigători ai etapei naţionale de calificare care vor merge la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 în SUA sunt:

- Ciprian Adrian Mureşan, de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, PowerPoint (953 puncte)

- Tiberiu Paul Danciu, de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti, Excel (980 puncte)

- Mihai Macarie, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" Petrosani, Word (1000 puncte).

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) 2016 este un eveniment la care participă elevi şi studenţi din toată lumea. Ediţia din 2015 a atras peste 600.000 de candidaţi unici din 47 de ţări, iar 145 au intrat în finala mondială.

Comentarii Facebook