Tragedie în lumea filmului românesc! Szobi Cseh a murit



Cerlebrul cascador Szobi Cseh a murit vineri dimineață, la vârsta de 71 de ani, la spitalul Fundeni, unde era internat. Acesta suferea de cancer osos.

"Actorul Szabolcs (Szobi) Cseh a murit vineri, în jurul orei 3:00, la Institutul Clinic Fundeni, după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat", a informat institutul prin intermediul unui comunicat, citat de Jurnalul Național.

Actorul a fost diagnosticat în iulie 2012 cu Mielom Multiplu forma avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză şi boală renală.

Szobi Cseh a făcut tratament citostatic şi radioterapie, însă din mai 2013 au apărut semne clinice şi biologice de progresie de boală, conform documentului.

"Au fost administrate mai multe linii terapeutice, dar răspunsul a fost insuficient şi boala a progresat, a devenit rezistentă şi au apărut complicaţii severe: tumori plasmocitare mutiple diseminate, amiloidoză cu determinări renale şi hepatice, boală renală cronică, sindrom nefrotic, hipercalcemie, anemie, trombocitopenie. Institutul Clinic Fundeni este alături de familia domniei sale în aceste momente de grea încercare", mai susţin reprezentanţii institutului.

Cascadorul, actorul şi regizorul Szabolcs Imre Cseh s-a născut la 11 decembrie 1942, în oraşul Miercurea Ciuc (judeţul Harghita) şi a copilărit la Braşov. Calităţile fizice le-a moştenit de la părinţi, mama sa fiind campioană de tenis, iar tatăl, deşi director de bancă, iubea sportul. În curtea casei construise terenuri de tenis.

Comentarii Facebook