Toți șefii caselor de sănătate din țară au fost suspendați



Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunțat că toți șefii caselor de sănătate au fost suspendați. Acesta a precizat că este vorba de 43 persoane, iar posturile acestora vor fi scoase la concurs.

"S-au schimbat indicatorii din contractul de management. În urma acestor indicatori se va organiza examen pentru toate casele, nu toate odată, și vor participa toți cei care întrunesc condițiile. Lucrurile au fost făcute conform legii, am respectat condițiile legale și nu luăm nimănui dreptul de a participa la concurs", a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, potrivit B1.ro.

"Nu are nicio legătură cu culoarea politică. Indicatorii nu au nicio legătură cu culoarea politică. Puteți să vedeți indicatorii dacă sunt sau nu corecți, iar apoi putem discuta. Mulți indicatori nu mai erau de actualitate. A fost un studiu pe o perioadă îndelungată, am studiat tot. Am respectat tot ce înseamnă materie de legalitate", a precizat șeful CNAS.

Întrebat ce se va întâmpla dacă șefii caselor de sănătate vor apela la instanțe și se va decide repunerea lor în funcție, Vasile Ciurchea a precizat că "hotărârea unei instanțe este obligatorie pentru toată lumea".

Comentarii Facebook