Topul celor mai neinspirate cadouri de Crăciun. Ce urăsc românii să primească



Potrivit unui studiu realizat de MasterCard, pe europeni îi deranjează cel mai mult să primească electrocasnice sau cosmetice de baie drept cadouri de Sărbători.

În afară de bani, alte cadouri considerate neinspirate de către europeni ar fi peştii de acvariu (52%), electrocasnicele (35%), lenjeriile de pat (26%) şi cosmeticele pentru baie (26%), scrie Mediafax.

Românii cred că cele mai nepotrivite cadouri de Sărbători sunt produsele alimentare (61%), urmate de articolele de papetărie (47%) sau peştii de acvariu (43%).

Totuşi, 28% dintre români consideră că un cadou în bani dă dovadă de indiferenţă şi de lipsă de inspiraţie, 98% considerând că preţul cadoului primit de la cineva drag este irelevant.

Conform studiului privind obiceiurile referitoare la cheltuielile de Sărbători, aproape o treime dintre europeni, printre care și românii, consideră banii ca fiind un cadou lipsit de inspiraţie şi chiar ofensator. Mai mult decât atât, unul din zece europeni spune că acesta poate fi chiar un motiv de dispută cu persoana iubită.

Cercetarea a fost realizată de către în 17 ţări: Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Rusia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Marea Britanie, Cehia, Grecia, Ungaria şi România.

Comentarii Facebook