Top 5 creaturi înspăimântătoare care trăiesc în adâncuri FOTO



Un top 5 cu cele mai groaznice creaţii care trăiesc îna dâncuri a fost realizat de site-ul Cracked.com, citat de realitatea.net, al cărui motto este: "Natura este inspăimântătoare, ieşiţi din casă numai în caz de urgenţă".


1. Peştele Predator

Cu gura închisă, arată ca un peşte obişnuit. Îşi pierde puţin din farmec atunci când îşi deschide larg fălcile, care ating dimensiuni iniţial nebănuite. E un peşte teritorial, care îşi foloseşte fălcile incredibile şi colţii în lupte ritualice.

 


2. Peştele Stargazer

"Astronomul" trăieşte în mâl. Faptul că are ochii şi gura pe cap se explică prin strategia de vânat: se poate ascunde în câteva secunde complet în noroi, dar poate observa în acelaşi timp dacă ceva bun de mâncare pluteşte prin apropiere. În plus, e supradotat cu organe care emit şocuri electrice.

 

 

3. Rechinul "carpetă"

"Covoraşul" este dotat din plin cu dinţi ascuţiţi. Poate fi surprins "în acţiune", înghiţind peşti de dimensiunea lui în întregime.


 

4. Peştele dragon

Trăieşte la mari adâncimi, acolo unde lumina nu mai pătrunde. Totuşi, are un avantaj care nu dă multe şanse prăzii sale: corpul său emite un tip de lumină infraroşie pe care doar el o vede, ceea ce e echivalent cu o pereche de ochelari pentru întuneric când "vecinii" sunt toţi orbi.

5. Peştele umblător

Este o specie descoperită recent în Tasmania. Nu numai că are patru "membre" în loc de aripioare, dar le şi folosesc pentru a merge.

Comentarii Facebook