Tinerii români ar putea fi obligați să facă din nou armata. Ministerul Apărării se teme de război?



Tensiunile din Ucraina au creat mari temeri forțelor române, care vor să fie pregătite în orice moment pentru un nou război, astfel că în Monitorul Oficial a fost publicat deja certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război.

Potrivit prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, toți bărbații apți, cu vârstele cuprinse între 20 și 35 de ani, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar.

Ordinului publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE si STS si aproba modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare, scrie a1.ro.

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):

- la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, ce indeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Ordinul a fost semnat de către ministrul Apararii Nationale - Mircea Dusa, ministrul Justitiei - Robert Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Roman de Informatii - George Maior, directorul Serviciului de Protectie si Paza - Lucian Pahontu, ministrul Afacerilor Interne - Radu Stroe, ministrul Sanatatii - Nicolae Banicioiu, directorul Serviciului de Informatii Externe - Teodor Melescanu, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale - Marcel Opris.

Comentarii Facebook