Tineri amendați după ce au filmat o mașină a Poliției Locale făcând slalom în trafic. Pentru ce au fost sancționați



Mai multe peroane din Târgu Jiu au fost amendate pentru comentarii şi postări injurioase pe Facebook, după ce au filmat o mașină cu însemnele Poliției Locale, în timpul unei depășiri pe linie continuă cu semnalele luminoase în funcțiune.

Şapte persoane din municipiul Târgu Jiu au fost citate să se prezinte la sediul Poliției Locale, pentru a fi sancționate pentru anumite comentarii şi postări pe Facebook, scrie Gorj Exclusiv.

Conform invitației semnate de șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu, tinerii sunt acuzați de „proferarea de expresii jignitoare menite să lezeze demnitatea și onoarea Poliției Locale Târgu Jiu, prin intermediul unei rețele de socializare, în data de 15.01.2017".

Tot scandalul a pornit de la un filmuleț postat pe Facebook, în care o mașină cu însemnele Poliției Locale a fost surprinsă în trafic în timpul unei depășiri pe linie continuă cu semnalele luminoase în funcțiune.

Imaginile (n.r. – postate pe Facebook) erau însoţite de comentarii din care reieşea că echipajul nu are voie să folosească semnalele acustice şi luminoase, iar alţi internauţi au postat comentarii ce au dus la denigrarea instituţiei. Este vorba despre şapte persoane cărora le-au fost trimise citaţii pentru a se prezenta, în zilele următoare, la sediul Poliţiei Locale Târgu Jiu”, a spus Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Una dintre peroanele chemate la Poliția Locală pentru a fi amendat, a povestit ce comentariu a postat la videoclipul cu pricina: „Nici vorbă de jignire. Eu am scris doar următorul mesaj: «Se grăbeau băieții la apelul bocancilor». Ieri m-am trezit cu invitația acasă pentru a fi sancționat. (…) O să mă duc, dar am dreptul la obiecțiuni. Mi se pare strigător să te ocupi de așa ceva din banul public. Chiar ni se bagă pumnul în gură?“.

Comentarii Facebook