Tariceanu susține că profesorii au oricum 4 luni vacanță: Unele majorari nu sunt justificate

 

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus că Legea salarizarii este ”foarte generoasa”, dar că unele categorii nu ar trebui să beneficieze de bani în plus.

 

Vorbim de o anvelopa salariala si, ati vazut, au fost discutii, negocieri, ca pana la urma si celelalte avantaje sa se transforme tot in bani. Ma refer la tichetele de masa, la voucherele de vacanta, care nu erau incluse in ceea ce s-a discutat initial. Au venit alte sporuri sa se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri, le-a mentionat. Am vazut, de exemplu, la educatie, spor de solicitare neuropsihica.

 

Iertati-ma, am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi, in invatamantul preuniversitar, daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta. Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari. Cred ca, in final, legea salarizarii este una foarte generoasa si cred ca isi atinge obiectivele si sper ca pe langa salariile bine platite sa avem si o crestere substantiala a calitatii serviciilor publice, fie ca vorbim de sanatate, fie ca vorbim de invatamant. Acum pot si cetatenii, in mod logic si natural, sa emita pretentii", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Comentarii Facebook