Sonado a tradition, spectacolul mexican la Festivalul International de Teatru de la Sibiu


Duminica s-a incheiat cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Festivalul a reunit, sub motto -ul "Crize,  Cultura face diferenta", artisti din toate colturile lumii.

Anul acesta vizitatorii s-au putut bucura de reprezentatii de teatru, dans, muzica, spectacole stradale si proiectii de filme.

"Parfumul trecutului" a fost unul dintre cele mai asteptate spectacole, fiind o reprezentatie muzicala de exceptie, ce imbina elemente din folclorul mexican cu muzica europeana occidentala. Gratie combinatiei de elemente de baza pe care il produc, Son del Monto ofera lumii intregi cel mai bun dar: o reuniune a trecutului mistic si a traditiei poporului mexican, combinata cu rafinamentul specific scolii de muzica europeana. Spectacolul se caracterizeaza prin variate stiluri de muzica, precum sunete africane, ritmuri cubaneze, muzica flamanda, etc. 

Ca si in fiecare an, Ambient a fost partenerul principal al evenimentului.

"Din 1993, pentru noi, echipa Ambient, sustinerea Festivalului International de Teatru de la Sibiu reprezinta o onoare si bucurie. Atunci cand iti desfasori activitatea in cadrul unei comunitati, trebuie sa oferi ceva inapoi, iar noi am ales ca una dintre aceste manifestari culturale majore sa fie FITS. Mai mult, festivalul a creat pentru Ambient un cadru perfect in care noi, echipa Ambient, ne putem intalni cu colaboratorii nostri de zi cu zi: anteprenorii, arhitectii, constructorii, mesterii, furnizorii, familiile care construiesc sau renoveaza. Si in 2013, cand Ambient va implini 20 de ani, vom aniversa 20 de ani de parteneriat cu FITS, lucru care demonstreaza ca identitatea si traditiile noastre culturale nu se vor pierde odata cu trecerea timpului", a declarat Ioan Ciolan, Director General si Fondator Ambient.

Comentarii Facebook