Sfaturi: Cum să ai grijă de bateria de la telefon sau laptop

 

Deținătorii telefoanelor inteligente sau a laptopurilor se întreabă deseori care este metoda cea mai bună prin care pot prelungi viața bateriilor. 

 

Sfaturile sunt simple. În primul, pentru bateriile litiu-ion nu încărcați bateria la 100% și nu faceți cicluri de descărcare completă. Într-un articol Tech Republic, experții recomandă ca după 30 de încărcări să permiteți bateriilor litiu-ion să se descarce aproape complet, scrie playtech.ro.

 

Bateriile nu trebuie lăsate la 0%, pentru că dacă sunt descărcate la sub 2,5 volți pe celulă, un circuit din baterie se deschide și aceasta pare a fi moartă. Astfel, se va încărca foarte greu sau încărcătorul nu va funcționa.

 

O dată pe lună ar trebui să lăsați bateria să se descarce complet pentru a calibra estimările de autonomie pe care le oferă sistemul. 

 

Telefoanele nu trebuie lăsate în locuri reci sau unde e foarte cald, pentru că bateriile vor pierde între 6 % și 20% din capacitatea lor. 

 

Dacă aveți un laptop care se supraîncălzește e bine să scoateți bateria când gadgetul este cuplat la priză, pentru a evita deteriorarea ei, spun experții de la Battery University.

Comentarii Facebook