Miercuri 24 Aprilie

Șeriful american originar din Cluj a prezentat cum arată o mașină de poliție din SUA - VIDEO

 

Robert Stoika, un polițist american plecat din România când avea numai 14 ani, continuă să militeze pentru unitatea polițiștilor de ”acasă”. El a fost în România și a făcut un tur alături de sindicatul polițiștilor, dar continuă să fie alături de colegi.

 

Stoika s-a născut la Cluj și crescut la Brașov, dar a ajuns ajutor de șerif în Ohio. 

 

Zilele trecute el și-a prezentat mașina de poliție și dotările, care arată ca un OZN față de Loganul românesc.

 

Am vrut un pic să vă arăt dotarea mea și mașina de poliție. Vesta pe care o am e antiglonț, iar la curea am pistolul, apoi spray, cătușele și mănuși dacă am de-a face cu chestii cu sânge. Întotdeauna trebuie să avem lanterne cu noi, care este tot la curea. Avem 2 încărcătoare de pistol cu câte 15 gloanțe și alte 15 în pistol. Avem cuțit și radio întotdeaunda. 

 

Mașina de poliție are în partea frontală un ”push bumper” pe care îl folosim în cazuri speciale. Dacă cineva nu vrea să oprească și sunt băuți sau au mandate de arestare intru în ei. La accidente, dacă sunt mașini avariate, le împingem afară de pe drum”, a explicat Stoika.

 

Acesta a prezentat și interiorul mașinii. ”În portbagaj avem ”stop sticks”, pe care le putem arunca pe stradă dacă cineva nu vrea să oprească, mai avem pușca pe care o putem ține și în față. 

 

În mașină, bancheta din spate este izolată de partea din față. Este foarte important ca să nu intre cineva dn față. La noi în mașină nu ai să vezi că o să dea cineva telefon la 112 din spate, pentru că nu vor avea nimic la ei, nici telefoane, nimic. Poate să dea telefon la avocat după ce am terminat cu ei. Mașinile sunt făcute că nu poți să ieși. 

 

În față avem radar și radar în spate. Avem laptop unde putem verifica numere de inmatriculare și CNP uri. Mai am și o geantă cu diverse echipamente.

 

Am vrut să vă arăt care este tehnologia noastră. Am un mare respect pentru frații mei în albatru din România. Este mult mai greu să fii polițist acolo, decât aici, din cauza legilor și a mentalității care este foarte, foarte închisă. În România nu se vrea o poliție adevărată și din cauza asta încearcă să vă subjuge. Un polițist are nevoie de tehnologie, legii puternice și să fie plătit. E păcat că și voi acolo mergeți la o școală de poliție, sunteți profesioniști și în loc ca polițistul să fie îngrijit de sistem, pur și simplu își bat joc de voi. Am zis de ani de zile, uniți-vă și luați-vă drepturile. Nimic și nimeni nu va pica din cer, dacă voi nu vă ajutați”. 

 

De VORBĂ cu un șerif american, originar din Cluj. Cât e salariul în SUA și ce pățesc cei care nu plătesc AMENZILE - VIDEO



Comentarii Facebook